Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Május 12. 14:00, vasárnap | Helyi
Forrás: OrientPress

Világszínvonalú eszközökhöz keres katonákat a Honvédség

Világszínvonalú eszközökhöz keres katonákat a Honvédség

Lézerpuska lövészettel, hatástalanított fegyverekkel és vadászgép-szimulátorral is várja a látogatókat a Magyar Honvédség, május 15-én, az Állami Vállalatok Állásbörzéjén.

Az egyik legdinamikusabban fejlődő állami munkáltató közölte: a technikai fejlesztéseknek köszönhetően a Honvédség hamarosan világszínvonalú eszközökkel fog rendelkezni, melyek kezeléséhez és üzemeltetéséhez már most várják a fiatal generációk jelentkezését.

A Magyar Honvédség célja Magyarország és a magyar emberek védelmének és biztonságának garantálása. A folyamatban lévő fejlesztésekkel elérni kívánt ambíció pedig az, hogy a Magyar Honvédség a régió meghatározó hadereje legyen. A biztonság továbbra is maradjon alapérték mind katonai, gazdasági, szociokulturális, információs és infrastrukturális téren - közölte a szervezet, mely részt vesz az Állami Vállalatok Állásbörzéjén, május 15-én, a Vasúttörténeti Parkban.

170 éves múlt

A Magyar Honvédség megalakulásának története az 1848/49-es forradalomig nyúlik vissza, ekkor szereltek fel tíz reguláris gyalogzászlóaljat honvédségi eszközökkel. Ettől az időszaktól indul a 170 éves honvédség története, azonban a modernkori magyar haderőről az 1999.évi NATO csatlakozás óta beszélhetünk. A következő sarkalatos időpont 2004, a sorkatonaság felfüggesztése, mely egy új dimenziót hozott a honvédség életébe. Elkezdődött ugyanis az új, önkéntes haderő építése, ahol a Magyar Honvédség kapuja, a toborzás hangsúlyos szerephez jut. A toborzó katonák lettek a honvédség arcai, akik a civilekkel érintkeznek. Ezen új lehetőség, valamint az azóta eltelt idő, a társadalmi változások, az internet térhódítása és a toborzási tapasztalatok egy új, igény alapú toborzó rendszer kialakítását követelték meg, amelyeket folyamatosan figyelembe véve történik jelenleg is a toborzás – közölte a szervezet.

A biztonság fenntartása csak egy erős honvédséggel garantálható – közölte a szervezet.

Új fejlesztések, beruházások

A Magyar Honvédség tájékoztatása szerint a szervezet jelenleg az egyik legdinamikusabban fejlődő állami munkáltató. A 2017-ben indult haderőfejlesztési program tavalyi (2018. évi) eredményei:

  • Helikopter képesség
  • 20 db H-145M könnyű helikopter – szerződés aláírás 2018. 06. 29-én
  • Merevszárnyú képesség
  • 2 db A319 csapatszállító repülőgép
  • 2 db Dassault Falcon 7X futárgép,
  • 4 db Zlin (2 darab Z242L és 2 darab Z143LSi) kiképzőrepülőgép)
  • Gépjármű beszerzési program
  • 778 db új gjmű beszerzése 2018-ban (
  • (VW T6, HILUX, Vitara, Octavia, katonai terepjáró gépjárművek)
  • 60 db Multimoduláris busz átadása
  • Hazai fegyvergyártás
  • CZ Bren 2 gépkarabély
  • CZ Skorpio EVO 3 géppisztoly
  • CZ P-07, P-09 pisztolyok
  • Digitális Katona program indítása
  • 2015 M egyenruha, 112 felszerelési elem

A fejlesztéseket bemutatják Budaörsön május 17-19. között, ahol egyéb újdonságokkal is találkozhat (Leopard 2 harckocsik és PZH-2000 tüzérségi eszközök).

A technikai fejlesztéseknek köszönhetőena Honvédség hamarosan világszínvonalú eszközökkel fog rendelkezni, amelyek kezeléséhez és üzemeltetéséhez már most várja a fiatal generációk jelentkezését - hívták fel a figyelmet.

Az egyik legdinamikusabban fejlődő állami munkáltató

Humánerőforrás gazdálkodás szempontjából elsődleges stratégiai cél, hogy a fiatal generációkat, kiemelten az ZY generációt megnyerjék a honvédelem és katonai hivatás részére. Ezt a szándékukat segíti a már említett Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program, melynek keretében a technikai modernizáció mellett a katonák és honvédelmi alkalmazottak bér- és juttatási rendszerének fejlesztése prioritásként szerepel, de nagy hangsúlyt fektetnek a személyi állomány képzésére, lakhatásának biztosítására, szociális körülményei javítására, valamint jóllétére, mely magába foglalja a megélhetési, egészségi, lelki biztonságot és boldog családi életet egyaránt. Így válik teljessé Magyar Honvédség megújítása, mely várja a csatlakozni kívánókat – írják.

Amit a vállalat nyújtani tud a munkavállalónak

A Magyar Honvédség az ország egyik legnagyobb munkáltatója, amely biztos és kiszámítható jövőt, versenyképes fizetést és tervezhető életpályát, hivatást, karrierutat biztosít a katonáknak. A haderő, mint munkahely stabilitást és anyagi biztonságot nyújt, azonban, aki a kihívásokat szereti, az itt megtalálja: vállalhat missziót, ahol kipróbálhatja önmagát és nyelvet tanulhat, miközben a jövedelme is magasabb lesz ezen időszak alatt. Természetesen ehhez a feladathoz – csakúgy mint a többi katonai feladathoz – felkészülésre, kiképzésekre van szükség, melyben segítik a katonákat. A felkészülés és fejlődés folyamatos és garantált.

A Magyar Honvédségben alapelv, hogy a legfontosabb érték az ember, a katona,
hiszen mit sem érnek a modern eszközpark és harci járművek felkészített és elégedett szakemberek (katonák) nélkül. Ezt a toborzás során is szem előtt tartják – közölte a szervezet, hangsúlyozva, hogy a jelentkezőkre egyedi személyként tekintenek, támogatják életkörülményeiket és fejlődési lehetőségeiket, amelyeket folyamatosan bővítenek.

Egy teljes karrier lehetősége

A Magyar Honvédség várja a szerződéses katonának jelentkezőket (8 általános, középfokú és felsőfokú végzettséggel egyaránt), de civilként is van lehetőség elhelyezkedni, munkát vállalni. Gyakorlatilag csaknem bármilyen szakképzettséggel rendelkező jelentkezőt szívesen fogadnak, mivel a Honvédség feladatrendszere rendkívül összetett és széles. A Honvédség kiszámítható, biztos megélhetést nyújtó, ám mégis kihívásokkal teli karriert, hivatást ajánl az érdeklődők részére, amely magába foglalja a kiképzési, tanulási, önképzési folyamatokat, a nemzetközi környezetben történő szolgálat (misszió, tartós külszolgálat) lehetőségét, a szakmai és katonai előmenetel lépcsőfokait. A munkavállaló nyugdíjba vonulása után sem ér véget az együvé tartozás és a felelősségérzet, hiszen érdekvédelmi és kegyeleti gondoskodásnak köszönhetően a szervezet folyamatosan figyelemmel követi az életüket.

Az ideális jelölt

Minden szakmai területről várják a jelentkezőket. Kiemelten számítanak a „C” „D”, illetve „E” kategóriájú vezetői engedéllyel rendelkező, szerelő, egészségügyi és szakács szakmai végzettséggel rendelkező jelentkezőkre, valamint a díszelgő beosztás iránt érdeklődőkre. Mindenki jelentkezhet, aki magyar állampolgár, betöltötte 18. életévét, büntetlen előéletű, rendelkezik magyarországi bejelentett lakóhellyel. Jelenleg mindhárom állomány kategóriában keresnek jelentkezőket (több száz szerződéses legénységi, altiszti és tiszti beosztásban).

Az ideális jelölt az, akit érdekel a honvédelem, a katonai pálya, de nem kíván hivatásszerűen a Magyar Honvédségben szolgálni, egyfajta részmunkaidős foglalkoztatottként önkéntes tartalékos szolgálatot vállalva kiképzéseken kóstolhat bele a katonaéletbe. Az önkéntes tartalékos katona később szerződéses jogviszonyt létesíthet, mert az átjárás lehetősége biztosított, a felkészítéseket és kiképzéseket „beszámolják”. Elkötelezett a haza szolgálata iránt, szereti a kihívásokat, szeret csapatban, hazai és nemzetközi környezetben dolgozni. Készen áll a folyamatos tanulásra, fejlődésre. Szeret sportolni, feszegetni saját (képességének) határait. A katona (jelölt) fontos tulajdonsága az önmagába vetett hit, az elhivatottság, emellett legyen fejlődőképes, csapatjátékos, azaz jól tudjon alkalmazkodni és együttműködni, de tudjon önállóan is dönteni.

Fizikai, pszichológiai és egészségügyi szempontból egészséges jelölteket keresnek.

A Magyar Honvédségnél erre kiterjedő szűrővizsgálatokon, fizikai alkalmassági vizsgálatokon kell átesni azoknak, akik katonává szeretnének válni.

Ahol jó dolgozni

A szervezet közlése szerint a Magyar Honvédség szervezetében mindenki megtanul csapatban gondolkodni, egy jó, bajtársias közegben dolgozhat. Emellett a biztos megélhetés és a kiszámítható jövő, a karrier, a jóllét lehetősége egyaránt adott ennél a cégnél, amelyek pályakezdőként és a már régóta rendszerben szolgálóknak is fontos szempontok. A szervezet biztosít tanulási, képzési lehetőségeket is munkavállalóinak, amelyeknek köszönhetően fennáll a folyamatos fejlődési és karrier építési lehetőség. Biztosítottak a mindennapos sportolási lehetőségek, a fizikai erőnlét és állóképesség magas szinten tartásához. Széleskörű és fejlett egészségügyi és szociális ellátó rendszer gondoskodik a munkavállalók testi-lelki és mentális egészségéről. Egy szervezeten belül elérhető a külföldi szolgálatellátás lehetősége, amely kiemelt jövedelemmel jár.

Várják a jelentkezőket május 15-én a karriernapon

A kiépített standnál felkészült toborzók tájékoztatják az érdeklődőket a honvédségnél vállalható szolgálati lehetőségekről, valamint lézerpuska lövészet, hatástalanított fegyverek és még vadászgép-szimulátor is várja a látogatókat az Állami Vállalatok Állásbörzéjén, május 15-én, a Vasúttörténeti Parkban.

Jelentkezés, a rendezvény Facebook eventje: https://www.facebook.com/events/332363844131946/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.