Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2024. Május 08. 10:25, szerda | Helyi
Forrás: batthyanysuli.hu

Oldott hangulatban, lelkesen

Oldott hangulatban, lelkesen

A Batthyany Lajos Általános Iskolában április végén rendezték meg a nyolcadik iskola-előkészítő foglalkozást a nagycsoportos óvodások számára.

A gyerekek oldott hangulatban, lelkesen dolgoztak.

Általános fejlesztés: (Solymosiné Antalicz Tünde fejlesztőpedagógus)
Az óvodásoknak pontozott ábrába rajzolt mintákat kellett megfigyelniük és lemásolniuk. Ebben a feladattípusban egyre ügyesebbek, precízebbek voltak. A következő feladatban hiányos rajzokat kellett kiegészíteni, melyben észlelniük kellett a rész- és egész viszonyát. Itt is figyelmesen, és pontosan dolgoztak. A szem-kéz mozgásának összehangolt, közös munkájára volt szükség a vonalvezető feladatnál, amelynél állatokat kellett elvezetni a táplálékukhoz. Végezetül gyurmázással erősítettük a kéz izmait.
A foglalkozás során az tapasztaltam, hogy a gyerekek feladattudata, feladattartása, monotóniatűrése és a szociális készsége sokat fejlődött. Képesek kitartóan és elmélyülten dolgozni, segítőkészek és empatikusak egymással.

Mozgásfejlesztés: (Bense Andrea gyógytestnevelő, tanító)
A foglalkozást bemelegítő gyakorlatai változatos keresztmozgások voltak. Ezek a mozgásformák a két agyfélteke hatékony együttműködését fejlesztik, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a tanulás, megismerő tevékenység és az olvasás hatékony legyen.
Bemelegítés után olyan akadálypálya várta a gyerekeket, melynek eszközei, feladatai már ismertek voltak számukra. Ez biztonságot, önbizalmat adott a feladatok végrehajtásához.
Az első állomáson változatos egyensúlyozó és szökdelő feladatokat kellett végezniük a padlóra helyezett ugrálókötélen. Ez a feladat egyensúlyérzéket, ritmusérzéket is fejlesztett.
A második állomás a mozgáskotta módszeren alapuló szín-forma-ritmus feladat volt. Ez egy összetett feladat. Nagy figyelmet, koncentrációt igényelt: formákat, színeket azonosítottak, összehasonlítottak és ritmusra mozogtak.
A harmadik állomásnál tornaszőnyegen „palacsintáztak”, kúsztak, utánzó járásokat végeztek. Ezek a feladatok az egyensúlyérzéküket, térbeli tájékozódásukat és koordinációjukat is fejlesztették.
A gyerekek már nagyobb önállósággal, önbizalommal végezték a feladatokat. Figyelmük, kitartásuk sokat fejlődött az első találkozásunk óta. Nagy öröm számomra, hogy továbbra is lelkesen, az új feladatokra nyitottan vesznek részt a foglalkozáson.

Forrás: Solymosiné Antalicz Tünde, batthyanysuli.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)