Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi
Forrás: batthyanysuli.hu

Ujjé a Ligetben nagyszerű

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

Rendezvényeiken egy új világba kalauzolják a résztvevőket, ahol megismerhetik a matek játékos oldalát.

A 3 fős csapatok szabadtéren, vándorlással egybekötve, okostelefonon vagy papír alapon kiadott matematikai logikai feladatokat keresnek fel és oldanak meg. A csapatok célja, minél előkelőbb „Medve-rang” megszerzése. A feladatsorokat a szervezők úgy állították össze, hogy a matematikából kevésbé kiemelkedő versenyzők is sikerélményhez jussanak, és mindez a szabadtéri „kincskeresés” élményével párosul.

A verseny célja a matematika illetve a logikus gondolkodás népszerűsítése, egyidejűleg a résztvevők egészséges, mozgásban gazdag életmódra nevelése, együttműködési készségeik fejlesztése.

Április 13-án a Batthyány Lajos Általános Iskola 5-7. osztályosai is részt vettek a versenysorozat budapesti Városligetben megtartott helyszínén, ahol 2500 versenyző között mérettették meg magukat. Iskolánk 8 csapattal utazott, a gyerekeket az iskola matematika szakos tanárai kísérték.

A Batthyány két csapata elérte a legmagasabb Arany Medve rangot, 6 pedig az ezüstöt.

A kisérő tanárok, Rádiné Petróczi Márta és Szederkényi Barbara is arany rangúak lettek.


Forrás: medvematek.hu, batthyanysuli.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 09:03, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok:

2024. Április 30. 08:40, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).