Városlista
2022. július 2, szombat - Ottó

Hírek

2022. Május 02. 12:48, hétfő | Helyi sport

"Hadak útján" a Koppányok, Töretlenül a Hagyományőrzés Útján

2022. március 19-én a Történelmi Hadi Akadémia meghívására Dinnyés Gyula és Kis Mónika részt vettek a Katonai Hagyományőrző Konferencián, Visegrádon.

A színvonalas rendezvényen előadást tartottak hazánk jeles hagyományőrzői, és kutatói, többek között Dr. Horváth-Lugossy Gábor a Magyarságkutató Intézet főigazgatója, Zsolnai Gábor a Történelmi Hadi Akadémia vezetője, Lucza Gyula építész, Dr. Baczoni Tamás a katonai viseletek kutatója.
Az előadások után kerekasztal beszélgetés formájában lehetőség nyílt a hadi hagyományőrzéssel és történeti ismeretekkel kapcsolatos tudásanyagok és tapasztalatok cseréjére.

2022. március 19-én elindult a szabadtéri versenyszezon is, és elindultak a szabadtéri versenysorozatok, kvalifikációs versenyek sora is. Március 19-én Ráckevére látogattak a Koppányok a Ráckeve Serege ÍSE által szervezett Kerekerdő Tavaszi Íjászversenyre, ahol a célok többsége 2D és 3D cél volt, 24 célállomáson.
Eredmények:
Vadászreflex íjjal: Zoboki Csenge 1., Tamáskovics Gyula 10.
Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária 3., Keserű Szilvia 10., Szeibert Imre 15. helyen végzett.

2022. április 16-án a Koppányok legaktívabb versenyzője Bicskeiné Csányi Mária kalandvágyból részt vett a Lajoskomáromi Tréfás Örömíjász Versenyen, ahol egyaránt született üröm és öröm is. Üröm a pályakialakításnak köszönhető hatalmas vessző veszteség, és öröm pedig a szél és dermesztő hideg ellenére is kiharcolt csillogó ezüstérem.

2022. április 23-án elindult a Dél-Alföldi Régió Történelmi Versenysorozata, Kiskundorozsmán. A Dorozsmai Íjászok Baráti Köre egy színvonalas, sokak szerint nehéz pályát építettek, igazodva a későbbi kvalifikációs versenyek nehézségi fokához.
Eredmények:
Vadászreflex íjjal: Zoboki Csenge 2., Balanyi Sándor 2., Tamáskovics Gyula 5.,
Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária 1., Kövecses Zsuzsanna 4., Szólya Imre 5., Keserű Szilvia 8., és Szeibert Imre 11. lett.

2022. április 24-én, az előző nap fáradalmait még nem kipihenve, de annál nagyobb elszántsággal Sándorfalván versenyzett a Koppányok csapata. A Sólyompróba elnevezésű versenysorozat első állomásán vettek részt a Sándorfalvi Nádastó és Szabadidő Parkban.
Eredmények: Zoboki Csenge 1., Bicskeiné Csányi Mária 2., Szeibert Imre a középmezőnyben végzett.

2022. április 27-én, a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával, a Koppányok vezetői, edzői és önkéntesei utaztak Komáromba, a Csillagerődbe. 2021-ben fejeződött be a Csillagerőd felújítása, és 2021. októbere óta fogad látogatókat a csodálatosan felújított, monumentális erőd. Korszerűen és interaktívan kialakított múzeumi körülmények között fogadják a látogatókat mintegy 7000 négyzetméteren.

2022. április 30-án a Sólyompróbák második állomása következett Hódmezővásárhelyen, a Hódmezei Őrzők szervezésében, a Téglagyári Tanösvényen.
Eredmények: Zoboki Csenge 1., Bicskeiné Csányi Mária 2., Keserű Szilvia 8. helyen végzett.

2022. május 01-én a Turul Koppány Íjászai HSE teljes csapata a Félegyházi Parkerdőben lépett a „hadak útjára” és teljesítette küldetését a Majálison. A kistisztáson felállított lőpályákon fogadtuk a hagyományőrzés és íjászat iránt érdeklődőket, eddig soha nem látott létszámban. Folyamatos sorban állás volt az íjászfolyósokban, és egyszerre 4-5 Koppány lövette az érdeklődő kicsiket és nagyokat 3 éves kortól 80 éves korig. Óriási élmény a reménytelen alapállásból kiindulva a sikeres lövés utáni széles mosolyt látni és örömöt hallani. Lövető pályabontás után az esti edzőtermi kipakolás után nagyon fáradtan, de a munka végezte utáni jóleső elégedettséggel ültünk le a Fürdőszálló lépcsőjén, miután becipeltük az utolsó vesszőfogót táblát is : a KÜLDETÉS teljesítve, töretlenül, fáradságot nem ismerve megyünk tovább a hagyományőrzés útján! Az íjászok hagyományos köszöntése szerint: Huj-huj-hajrá!

Kis Mónika
Koppány íjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 29. 09:34, szerda | Helyi sport

Három félegyházi arany és három bronz a Tenisz Vidék Bajnokságon

Június 14-20-ig rendezték meg Baján a Homelux Országos Tenisz Vidék Bajnokságot a 12 és 14 éves korosztály számára.

2022. Június 24. 06:00, péntek | Helyi sport

Az ingergazdag TRIATLON világa a Joggingnál

A Jogging Plus Egyesület éveleji közgyűlésén Németh László elnök és Kószó Éva az egyesület titkára tájékoztatta a szülőket az elmúlt év gazdálkodásáról, eredményeiről és az idei év programnaptárjáról.

2022. Június 16. 10:44, csütörtök | Helyi sport

Ismét a dobogó legfelső fokára állhattak a 3K SE triatlonosai

Az elmúlt hétvégén (2022. június 11-12-én) rendezték meg a VIII. BÚI Lengyeltóti Triatlon Országos Ranglista Versenyt, ahol a 3K Sportegyesület is képviseltette magát.

2022. Június 15. 19:20, szerda | Helyi sport

Ismét a dobogó legfelső fokára állhattak a 3K SE triatlonosai

Az elmúlt hétvégén (2022. június 11-12-én) rendezték meg a VIII. BÚI Lengyeltóti Triatlon Országos Ranglista Versenyt, ahol a 3K Sportegyesület is képviseltette magát.