Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. November 10. 18:00, vasárnap | Külföld
Forrás: OneTube

10 hely ahová biztosan nem jutsz el.

10 hely ahová biztosan nem jutsz el.

Ha valakinek mégis sikerülne, szívesen meghallgatnánk a beszámolót!

1. A Coca-Cola recept széfje
A Coca-Cola receptje az egyik legféltettebben őrzött titok. Nem véletlen hogy egy rettenetesen vastag falú trezorban őrzik. Maga a trezor látogatható, ám annak tartalmát csak a kiváltságosok ismerhetik meg. Állítólag 2011-ben a receptet tartalmazó fémdobozt elszállították, és egy olyan helyen őrzik, amit nem nyitnak ki senkinek.

2. Az 51-es körzet
Az 51-es körzet egy dél nevadai katonai bázis fedőneve. A bázison főként fegyver- és repülőgép kísérleteket végeznek, ám valahányszor szóba kerül a létesítmény, az amerikai kormány nagyon szűkszavúan nyilatkozik. Ennek a titkolózásnak aztán az lett a vége, hogy az 51-es körzet konspirációs teóriák és összeesküvés-elméletek népszerű célpontjává vált. Mivel katonai terület, ezért tilos a belépés.

3. A Club 33
Van egy hely Disneylandben, ami kimondottan a felnőttek szórakoztatására épült. A Club 33 az egyetlen hely a vidámpark területén, ahol alkoholt lehet kapni. A bejutás azonban nem olyan egyszerű, mint egy kocsmába, ugyanis tizennégy évig tart, amíg valaki a várólistáról bekerülhet a tagok közé… Ja, és a tagsági díj tízezertől harmincezer dollárig terjedhet, melyet minden évben be kell fizetni.

4. A vatikáni titkos archívum
Bár titkosnak mondják, valójában nem az – bárki hozzáférhet bármilyen dokumentumhoz, ami a katalógusban szerepel és legalább 75 éve keletkezett. A „titkos” jelző itt magára a dokumentumok tárolóhelységére vonatkozik. Csak úgy találomra nem lehet a polcok között szaladgálni, és lekapkodni bármit, ami szemünknek kedves – ki kell kérni a kívánt dokumentumot, s a személyzet feladata, hogy az összesen 52 mérföld, vagyis majdnem 84(!) km hosszúra becsült polcrendszer egyik eleméről elénk hozza azt. Kell is ez a rengeteg polc, mert kb. 35.000 kötetet őriznek a vatikáni könyvtárban.

5. Francesco Bianco forrócsoki-klubja
1693-ban a fent nevezett úriember egy újfajta ital forgalmazásába kívánt fogni – igen, a forró csokoládéról van szó. Ezt először egy zártkörű klub keretein belül kezdte meg, és ez a klub azóta is működik („White’s Gentlemen’s Club néven – White (fehér) a Bianco angolosított változata). Ahhoz, hogy az exkluzív csokiszürcsölő klub tagjai közé tartozhassatok, kell egy állandó tag ajánlása és két másik tag beleegyezése – másként esélytelen, hogy valaha megpillantsd a klubnak otthont adó helyszínt.

6. Moszkvai „kettes metró”
Állítólag van egy metróvonal Moszkva alatt, mely a fontosabb politikai létesítményeket (Kreml, repülőtér, védelmi minisztérium épülete) köt össze, és a hidegháború alatt építették, hogy vészhelyzet esetén evakuálni tudják a fontosan minősített személyeket. Az, hogy ez a vonal valóban létezik-e, egyelőre semmilyen hatóság nem erősítette meg, viszont nem is cáfolta.

7. Az Iszei nagyszentély
A japán császárok leszármazottja vagy? Nem? Akkor pech, az iszei nagyszentély kapui sosem nyílnak ki előtted. A szentély i.e. 4-ben épült a Napistennő tiszteletére, és egy tükröt őriznek benne, mely állítólag az első japán császáré volt.

8. Bank of England trezorja
London közepén, a Threadneedle Street alatt található az Egyesült Királyság központi bankja, a Bank of England. 1734-ben építették, s nem csak Anglia, de a világ számtalan más országának aranykészletét is itt őrzik. A péncéltermet olyan vastag ajtók védik, hogy hozzá tartozó kulcsok mérete kis híján elérik az egy métert. A páncéltermi dolgozók személyazonossága csak nagyon kevesek számára ismert.

9. Csin Si Huang-ti sírja
Az agyaghadseregről talán már mindenki hallott, azt azonban már talán kevesebben tudják, hogy az első kínai császár nyughelyét őrző monumentális szoborcsoport máig „végzi” a feladatát. Csin Si Huang-ti sírját ugyanis eddig még senki sem bonthatta ki, erre a kínai hatóságok még a különböző egyetemi kutatóknak sem adtak engedélyt. Valószínűleg ez így is marad az elkövetkező néhány évben, ugyanis jelenleg nincs az a technológia, amivel biztonságosan meg lehetne kezdeni a császár sírjának feltárását – a földben rengeteg higany található, mely mérgező. A tudósok egyébként azt feltételezik, hogy a mélyben akár egy egész városra is bukkanhatnak.

10. Snake Island
Kígyósziget, és ezzel valószínűleg mindent el is mondtunk, amit tudni érdemes. Brazília partjaitól nem messze fekszik ez a gyönyörű, ám cseppet sem veszélytelen édenkert, de a hadsereg megtiltotta, hogy civilek lépjenek a szigetre, az ott élő 5.000 különböző kígyófajta ugyanis nem kifejezetten turistabarát. Csak a tudósok látogathatják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik