Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Július 09. 16:06, szombat | Belföld
Forrás: infovárosok/illusztráció: pixabay

11 éves nevelt lányát erőszakolta többször is

11 éves nevelt lányát erőszakolta többször is

Jogerősen bűnösnek mondta most ki a bíróság azt a férfit, aki élettársa kiskorú gyermekét erőszakolta meg többször is.

A zalai férfi 2014-ben egy internetes társkeresőn ismerkedett meg későbbi élettársával, aki 2019-ben az akkor 11 éves lányával a vádlotthoz költözött. A speciális iskolában tanuló kislány idővel érzelmileg szorosan kötődött a férfihez, aki részt vett a nevelésében, gondozásában.

Ezt használta ki a pedofil. 2019. augusztusáig a vádlott otthonában – élettársa távollétében – többször is szexuális cselekményeket végzett, illetve végeztetett a felügyeletére bízott sértettel – közölte az ügyészség.

A Zalaegerszegi Törvényszék a vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 9 év szabadságvesztésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen a védelem felmentés, illetve enyhítés iránt fellebbezett. A fellebbviteli főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt.

A Pécsi Ítélőtábla kihirdetett ítéletében a vádlott bűnösségét szexuális visszaélés bűntettében állapította meg, és büntetését 4 év szabadságvesztésre mérsékelte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.