Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Február 17. 11:07, péntek | Belföld
Forrás: NAV

170 milliót érő hamis Rolexeket és egyéb luxusmárkájú termékeket foglalt le a NAV

170 milliót érő hamis Rolexeket és egyéb luxusmárkájú termékeket foglalt le a NAV

Hamis Rolex karórákat, luxusmárkájú babaruhákat, táskákat és parfümöket találtak 170 millió forint értékben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy utasokkal teli, német furgon román rendszámú utánfutójában.

Fekete fóliával körbetekert kartondobozokkal volt megpakolva egy utasokkal teli, német furgon román rendszámú utánfutója. Amikor a pénzügyőrök megállították az M5-ös autópályán, az autó sofőrje azt mondta, postacsomagokat szállít Németországba, de fuvarlevelén azok nem szerepeltek.

A kockázatosnak ítélt szállítmányt tételesen átvizsgálták a járőrök. Az alaposan becsomagolt dobozokban ismert márkajelzésekre hasonlító felirattal ellátott táskák, babaruhák is voltak, és hamis Rolex karórákat, emellett parfümöket is rejtettek a csomagok. Valamennyi terméket a védjegyek tulajdonosának engedélye nélkül hozták forgalomba - írta a NAV.

Hozzátették: a mintegy 170 millió forintot érő szállítmányt lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak. Szakértők szerint a hamis illatszerek, ruhaneműk és egyéb termékek az egészségre is ártalmasak lehetnek, ezért kiszűrésük különösen fontos - jegyezték meg.

Címkék: hamis áru, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.