Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2018. Április 21. 08:05, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

25 ezer kilométer kajakkal

25 ezer kilométer kajakkal

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár Földrajzi Szabadegyetemének előadásán április 19-én Végvári Tamás kajakos számolt be nem mindennapi teljesítményéről, mellyel Budapesttől egészen a Nordkinn-fokig eljutott.

Az előadó színes előadását fotó- és filmanyaggal tette izgalmassá, mellyel tökéletesen szemléltette a Dunán, a Fekete- és Földközi tengeren, az atlanti partvidéken át az északi sarkkörön átívelő útját egészen Norvégia csúcsáig.

Az előadást megelőző percekben Bense Zoltán földrajztanár, hegymászó köszöntötte és mutatta be közönségének Végvári Tamás kajakost.

Egyedül egy túrakajakkal vágott neki az ismeretlennek Végvári Tamás, aki számára ez csak egy újabb kaland volt. Pár éve a Tűzföldet, nemrégiben pedig a Mont Blanc csúcsát hódította meg ezzel is azt bizonyítva számunkra, hogy otthonosan mozog földön, égen és a vízen is.

Hogyan kezdődött? Természetesen vízi sporttal: kenuval. Aztán a versenysportot felváltotta a túrázás. Barátokkal közösen minden nyáron Magyarország evezhető folyóit járták. Aztán az egyetemi évek után merészebb vállalkozásba fogott Tamás. Két barátjával kajakos expedícióra indult a norvég fjordokba, majd pár hónap múlva Dél-Amerika legdélibb csücskére a Tűzföldre. A sikeres út megerősítette hitében, miszerint gondos tervezéssel, felkészültséggel és kitartással sokkal nehezebb dolgok is megvalósíthatók. Ennek legékesebb példája az a 25 ezer kilométer, melynek élményanyagával elámította hallgatóságát a könyvtárban.

Az előadást a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Köszöntjük az Édesanyákat és Nagymamákat

Nagyon sok boldogságot kívánunk minden Édesanyának és Nagymamának az alábbi verssel:

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.