Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2016. Március 06. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - Adrienn -

5 finomság, ami jó a szívnek

5 finomság, ami jó a szívnek

Tegyünk meg mindent azért, hogy testünk motorja minél tovább egészséges maradjon.

Az egészség az étkezéssel kezdődik, de nem ott ér véget. Íme néhány „gyógyfalat”, ami segít megőrizni szívünk állapotát, sőt még javíthatunk is rajta.

1. Lazac. Közismert tény, hogy az omega-3 zsírsavak csökkentik a magas vérnyomást és gátolják a vérrögök képződését. Ráadásul a szívizomzatra is pozitív hatással van.

2. Avokádó. Telítetlen zsírsavakban gazdag, kalciumot, káliumot, foszfort, vasat és magnéziumot is tartalmaz, ugyanakkor megtalálhatók még benne a B, C, A, és E-vitaminok. Noha a többi gyümölccsel összevetve magasabb a kalóriatartalma, de a többi jó hatása miatt efelett szemet hunyhatunk.

3. Zabpehely. Csakúgy, mint a lazacban, a zabpehelyben is rengeteg omega-3 zsírsav található. Mindemellett gazdag folsavban és káliumban, sőt rosttartalma is tekintélyes.

4. Spenót. Bár gyerekkorunkból rossz emlékek fűződhetnek hozzá, mégis próbáljuk meg elkészíteni saját szájízünk szerint ezt a folsavban, luteinben, káliumban gazdag növényt. Magas rosttartalma miatt is érdemes fogyasztanunk.

5. Olívaolaj. A rossz koleszterin legfőbb ellenségét, tehát egyszeresen telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Már napi 4 evőkanál olívaolaj elfogyasztásával jelentősen csökkenthető az infarktus veszélye.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 19:07, vasárnap | Helyi

Egyházközségi majálisnak adott otthont a Parkerdő

Mint minden évben, idén is megrendezte majálisát az Ótemplom és a Szent István templom közössége május 11-én (szombaton).

2024. Május 12. 09:49, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. május 12. – Urunk mennybemenetele főünnep

2024. Május 12. 09:47, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 12. - URUNK MENNYBEMENETELE

2024. Május 10. 16:56, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.