Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Július 19. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: - szerk. -

5 kérdés, 5 válasz kerekezőknek

5 kérdés, 5 válasz kerekezőknek

Amit minden bringázónak tudnia kell(ene)

1. Lehet-e ittasan biciklizni?
Nem! Illetve Magyarországon a „zéró tolerancia” alapján alkoholfogyasztás után tilos járművet, így kerékpár is vezetni! Ám egy 2012. nyár végén életbe lépett KRESZ módosítás szerint a kerékpáros vezetheti kétkerekűjét, ha csekély mértékű alkoholt fogyasztott (véralkohol szintje: 0,5 gramm/liter ezrelék), de vezetésre alkalmas állapotban van – és nem főútvonalon közlekedik!

2. Mehet a kerékpáros egyirányú utcában a forgalommal szemben?
Nem! Pontosabban csak akkor mehet, ha a tiltó táblát kiegészítő tábla, a „kivéve kerékpárral” megengedi.

3. Kötelező a bukósisak?
Nem kötelező, de biztonságunk védelme érdekében mindenképpen ajánlott. Ha a kerékpáros 50 km/óra sebességgel halad lakott területen, akkor viszont köteles sisakot, fejvédőd viselni. Anélkül legfeljebb 40 km/óra sebességgel haladhat.

4. Kell-e láthatósági mellény?
Csak lakott területen kívül, éjszaka vagy korlátozott látási viszonyok esetén kötelező, de a jobb láthatóság érdekében érdemes nappal is viselni. DE! A láthatósági mellény a lámpát nem pótolja!

5. Szabad járdán biciklizni?
Ha van rajta épített kerékpárút vagy felfestett kerékpáros nyomvonal, akkor kötelező ott kerekezni. Egyébként járdán tilos, kivéve ha az úttest alkalmatlan a kerékpározásra, például felújítás miatt. Kisgyermekek gyermekbiciklivel viszont csak a járdán közlekedhetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: