Városlista
2022. szeptember 25, vasárnap - Eufrozina

Hírek

2022. Szeptember 20. 12:50, kedd | Helyi
Forrás: F. Adrienn

90. születésnapját ünnepelte Marika néni

90. születésnapját ünnepelte Marika néni

Ma (2022. szeptember 20-án) töltötte be a 90. életévét Lajos Istvánné Nemes Mária.

A szép ünnep alkalmából Balla László alpolgármester kereste Őt fel otthonában, hogy virágcsokorral és Orbán Viktor miniszterelnökünk kézjegyével ellátott emléklappal köszöntse fel.

Marika néni férje és két gyermeke társaságában, mosolyogva várta a kedves vendéget, aki négy éve férjét köszöntötte ebben a házban, szintén a 90. születésnapja alkalmából.

Marika néni és Pista bácsi november 22-én fogják ünnepelni a 70. házassági évfordulójukat. Jelenlegi otthonukban pedig 1953. december 1-jén költöztek.
Marika néni 1932. szeptember 20-án született paraszti család első gyermekeként. Egy öccse született még szülei házasságából, aki sajnos már nem él.

Gyermekéveit felső-Galamboson töltötte, Pista bácsi pedig Haleszból származik. Igen messzire kellett udvarolnia Pista bácsinak, de nevetve mondta, hogy könnyű dolga volt, mert 1949. őszén behívták katonának, ahol 28 hónapot töltött. Innen csak négy havonta engedték haza szabadságra, így már nem is kellett olyan sűrűn megtenni a hosszú utat a szeretett lányig.

1952-ben kötöttek házasságot, melyből egy fiú és egy lány született. Fiuk részéről 1 unokával és 3 dédunokával, lányuk részéről pedig 2 unokával és 1 dédunokával bővült már a család napjainkra. Így tizenöten veszik körül az asztalt a jeles ünnepekkor. Régebben még Marika néni sütött-főzött és készülődött a jeles alkalmakra, mára már átvette a lánya ezt a nehéz feladatot. De a napi tevékenységekből nem enged Marika néni. Főz, mos, takarít, mosogat, bevásárol, piacra jár. A kertet pedig mindig férjével Pista bácsival együtt gondozzák.
Marika néni nagyon vígkedélyű asszony volt világ életében, mostanában azonban saját bevallása szerint sokat sírdogál, mert nehéz tudomásul venni, hogy már nem tud úgy dolgozni, mint a régi időkben. Férje és gyermekei azonban soha nem engedik magába roskadni. Velük és az unokákkal, dédunokákkal mindig felvirágzik Marika néni jókedve.

Marika néni a Háziipari Szövetkezetből jött nyugdíjba, ahol bedolgozóként dolgozott. A horgolás, a sok éjszakai munka a lámpafénynél tönkretette a látását, de megműttette a szemét és most már nagyon jól lát. Férje Pista bácsi annak idején a Vegyipari Gépgyárban dolgozott, onnan is jött el nyugdíjba. Napjainkban már békés nyugdíjas éveiket töltik együtt harmóniában, szeretetben és családjuk óvó gondoskodását, figyelmét élvezve kedves kis otthonukban.

- Fáj itt-ott néha ez-az, de ha így marad még nagyon sokáig, annak is tudunk örülni. A lényeg, hogy együtt legyünk – mondta Marika néni búcsúzóul. Mi is ezt kívánjuk a kedves idős házaspárnak, Marika néninek pedig még sok boldog percet családja körében.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 24. 20:34, szombat | Helyi

Két autó ütközött az 5-ös főúton

A tűzoltók Városföld térségében, a Kiskunfélegyháza felé vezető szakaszon végzik a mentést.

2022. Szeptember 24. 08:45, szombat | Helyi

Hatvan éve nem ragyogott ilyen fényességgel a Jupiter

A Jupiter Nap körüli keringésének legfényesebb szembenállásába kerül szeptember 26-án. Az óriásbolygó 1963 óta most a legfényesebb, legközelebb tizenkét év múlva lesz hasonló a helyzet.

2022. Szeptember 23. 11:32, péntek | Helyi

Gólyaavatót tartottak a Mezgében

Mint ahogy minden évben, idén is át kellett esniük a „tűzkeresztségen” a Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium elsős diákjainak.

2022. Szeptember 22. 16:51, csütörtök | Helyi

Felborult egy teherautó az M5-ös autópályán

A baleset Kiskunfélegyháza térségében történt.