Városlista
2024. szeptember 30, hétfő - Jeromos

Hírek

2024. Szeptember 30. 13:21, hétfő | Helyi
Forrás: Cs.Adrienn

90. születésnapját ünnepelte Vízhányó Imre

90. születésnapját ünnepelte Vízhányó Imre

E kivételes nap alkalmából városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester és a körzet önkormányzati képviselője, dr. Ónodi Izabella kereste őt fel otthonában.

A szépkorú örömmel fogadta kedves vendégeit és meghatódva vette át az ajándékba hozott virágcsokrot és Orbán Viktor miniszterelnökünk kézjegyével ellátott emléklapot.

Imre bácsi 1934. szeptember 29-én született Kecskeméten, paraszti család tizedik gyermekeként. Gyermekkorát Városföldön töltötte, később Fülöpjakabra költöztek.
Imre bácsi Fülöpjakabon fejezte be az iskolai tanulmányait és családot is itt alapított. 1954-1956-ig katonaéveit töltötte, majd 1956. december 31-én kötött házasságot, melyből három gyermekük született: két lány és egy fiú.

A család folyamatosan bővült, jelenleg hét unokával és nyolc dédunokával büszkélkedhet Imre bácsi. A szépkorú éveken keresztül sofőrként dolgozott egészen a nyugdíjba vonulásáig. Ám ezután sem tétlenkedett, kertészkedett és gyümölcsöt termesztett. Napjainkban ideje nagy részét már a jól megérdemelt pihenés tölti ki.

(Fotók: Fantoly Márton / Félegyházi Közlöny)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 30. 13:34, hétfő | Helyi

Országszerte több mint száz programot rendeznek az Erdők Hetén

Országszerte több mint száz ingyenes szakmai és családi programmal várják az érdeklődőket az Erdők Hetén szeptember 30. és október 6. között - közölte az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) az MTI-vel.

2024. Szeptember 29. 20:04, vasárnap | Helyi

Megszentelték a felújított Jakabi-hegyi haranglábat Fülöpjakabon

2024 májusát követően pénteken délelőtt egy újabb felújított haranglábat szenteltek a fülöpjakabi tanyavilágban.

2024. Szeptember 29. 16:22, vasárnap | Helyi

Kitárta kapuit a Mezgé tangazdasága

Idén tizedik alkalommal rendezte meg a Kiskunfélegyházi Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Szakközépiskola népszerű családi napját, a Mezgé pikniket szeptember 28-án (szombaton).

2024. Szeptember 29. 10:39, vasárnap | Helyi

Hencidától Boncidáig

E címmel rendeztek családi szombat délelőttöt a népmese alkalmából szeptember 28-án a városi könyvtárban.