Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. November 16. 12:21, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Varga Ferenc

A 14. forduló rangadóját a HÍD SC nyerte

A 14. forduló rangadóját a HÍD SC nyerte

A megyei I. osztályú bajnokság 14. fordulójában a második helyen álló HÍD SC látogatott a listavezetőhöz.

A megyei I. osztályú bajnokság 14. fordulójában a második helyen álló HÍD SC látogatott a listavezetőhöz. Nagy volt a tét mindkét csapat számára, hazai győzelem esetén 9 pontos előnyt szerezhetett volna a listavezető, vendéggyőzelem esetén szorosabbá válik a bajnokság.

Kiskunfélegyházi HTK – HÍD SC 0 – 2 (0-0)

Kiskunfélegyháza, 250 néző. 2014. 11. 15-Szombat 13: 00
Vezette: Tóth Csaba (Vörös Gábor, Vincze Viktor)

KHTK: Oroszi – Vékes (Katona B.), Némedi, Sándor, Szabó T.(Balog M.), Ábel, Palásti, Csurka (Lapsánszki), Balog Sz., Tóth I., Zs. Juhász. Vezetőedző: Némedi Norbert, Edző: Nádasdi Péter.

HÍD SC: Kraft – Csengő, Kovács, Strigencz, Gyenei, Brukner (Follárdt), Novotnik (Farkas), Hernády, Szentgyörgyi (Nébl), Aladics (Balázs), Szöllősi. Vezetőedző: Vanó Sándor.

Gólszerzők: Szentgyörgyi (51.), Szöllősi (81.)
Jók: Sándor, Ábel, Zs. Juhász illetve Kovács, Brukner, Hernády, Szentgyörgyi, Szöllősi.
Sárga lap: Csurka, Palásti, Szabó T. illetve Novotnik, Strigencz.

A forduló rangadójának beharangozott mérkőzésre nagyon sok szurkoló látogatott ki, vendégszurkolók is érkeztek a fontos összecsapásra. A centerpálya kímélése végett az U-21-es mérkőzést az edzőpályán rendezték.
Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a vendégek szervezetten visszaálltak, kontratámadásokkal veszélyeztettek. A hazaiak is igyekeztek, de nehéz volt feltörni a vendégek szívós védekezését. Mindkét fél előtt voltak lehetőségek, a hazaiak kapusa több esetben bravúrral mentette meg csapatát a góltól. Nagy küzdelem alakult ki, de az első játékrész gól nélkül zárult.
Szünet után a vendégcsapat lendülete fokozódott, veszélyes kontráik sok gondot okozott a hazaiak védekezésének, és az 5l. percben megszerezték a vezetést, Hernády meglépett a baloldalon egy jó indítással, pontosan passzolt az üresen maradt Szentgyörgyihez, aki gólra váltotta helyzetét, 0-1.
A vendégek vezetése után a hazaiak mindent elkövettek, hogy változtassanak az eredményen, de sok pontatlanság volt játékukban, támadásaikat a vendégek szervezetten hárították. A HÍD SC őrizte vezetését, veszélyesebben és lendületesebben játszottak a hazaiaknál, és a mérkőzés hajrájában a 81. percben megszerezték második találatukat, középen egy eladott labdára Szöllősi lecsapott, kapura húzott és a kifutó kapus mellett helyezett a hálóba, 0-2.

A mérkőzés összképe alapján a vendégek a mai napon taktikusan, szervezetten játszottak, gyors kontrákkal veszélyeztettek, és megérdemelten nyerték meg a küzdelmes mérkőzést a listavezető otthonában, akik így elvesztették hosszú ideje tartó hazai veretlenségüket, így három pontra olvadt a különbség a két csapat között.

Némedi Norbert, KHTK: Nagyon sajnálom, hogy elvesztettük hosszú ideje tartó hazai veretlenségünket. Minden sorozat megszakad, ennek is el kellett jönnie. Nagyon mély talajú pályán borzasztó küzdelmes mérkőzés volt, a vendégek jobban alkalmazkodtak a pályához, két lehetőségüket kihasználták. Nekünk is voltak lehetőségeink, de ma nem tudtunk ezzel élni. Elfogultság nélkül mondhatom, hogy ma ellenfelünk a játék minden elemében felülmúlt bennünket. Még két mérkőzés van hátra, és a tavaszi szezon, elsőrendű célunk az őszi elsőség megtartása.

Vanó Sándor, HÍD SC: Tudtuk, hogy a Félegyháza nagyon jó csapat, ezt évek óta bizonyítják. Ellenük zárt védekezéssel és gyors csatárainkra építve készültünk, ez ma szerencsésen, de bejött. A második gólig nyilt volt a mérkőzés, ezt nem az udvariasság mondatja velem. Közönségszórakoztató, igazi rangadó volt a két sportszerű csapat találkozója, remek játékvezetés mellett.

U-21-es mérkőzés eredménye:
Kiskunfélegyházi HTK – HÍD SC 1 – 4

Gólszerzők: Fekete Dániel illetve Ferenczi Máté, Fekete Ádám, Seres Bence (öngól), Sztanits Ákos

Címkék: Híd SC, KHTK, U-21

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.