Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Június 21. 16:23, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

A Békás szökőkút nem csak a múlté a Móra téren

A Békás szökőkút nem csak a múlté a Móra téren

Több mint 250 millió forintot költ önkormányzatunk lakókörnyezetünk és városunk intézményeinek szebbé és biztonságosabbá tételére.

2016. február 4-ei ülésén Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a 2016. évi költségvetési tervben magas- és mélyépítésben építési nemenként 127 millió forintot szavazott meg arra, hogy a város különböző területein fejlesztéseket tudjon végrehajtani.

A mélyépítési munkálatokra a kiskunfélegyházi illetőségű ÚTÉPKER ’97. Kft. nyerte meg a lehetőséget, aki a következő munkákat fogja elvégezni.

Móra téri békás szökőkút megépítése. Azt a szökőkutat, ami régen Félegyházán volt, nem lehet felépíteni, melynek a legfőbb oka, hogy a környezetvédelmi törvény az élő állat ily módon való tartását tiltja. Ezért egy olyan megoldás született, hogy az új szökőkút teknősbéka alakzatot fog felvenni.

A másik fontos beruházás a Dózsa György utca és a Horváth Zoltán utca közötti járda és kerékpárút megépítése. Valamint a Horváth Zoltán utca betorkolásba egy parkoló hálózat kiépítése is megvalósulhat a tervek szerint, az ehhez tartozó csapadékvíz elvezetéssel. Ezen kívül az önkormányzati tulajdonban lévő Horváth Z. u. 9. sz. alatti telek rendezése is szerepel a tervek között. Egy park kialakítása is megvalósul ezen a helyen, mely a különböző bútorzatokkal a pihenést és az aktív kikapcsolódást, sportolást fogja szolgálni.

A Kossuth utcán is tovább fog folytatódni a felújítás a közterületeken. Azokon a járdaszakaszokon, ahol felújítás folyik, ott a kerékpárút és a járda közötti zöldfelület karbantartása, helyreállítása is megtörténik. A Kossuth utcán a Lónyai utca és a Batthyány utca közötti szakaszon, valamint a Wesselényi utca és a Zrínyi utca közötti szakaszon is megkezdődnek hamarosan a felújítási munkálatok. A SPAR előtti részen nemcsak a zöldfelület karbantartása fog megtörténni, hanem utcai bútorok (pl. sakkasztal) kihelyezése is tervben van.

A Piac környéki nehézkes parkolás megoldására a Petőfi Sándor utcában és a piacnak az utcájában a Constantinum előtti részen további parkolóhelyek kialakítása fog megtörténni. Ezek a parkolóhelyek ingyenesen, díjmentesen állnak majd rendelkezésre.

Korábbiakban már előkészítésre került az útalap a Csáky utcának a Bessenyei utca és a Károlyi Mihály utca közötti szakaszán. A munkálatok tovább folytatódnak, hamarosan megkapja az aszfalt burkolatot és megoldódik a csapadékvíz elvezetés is.

A Dr. Holló Lajos utcai játszótér elemek bővítése is megtörténik a közeljövőben, és a Mikszáth Kálmán utcai játszótér is befejezésre kerül.

A Kiskun utca a Tanyasori út és a Sólyom utca között felújítása is megtörténhet a költségvetésben megszavazott pénzösszegből, hogy biztonságosan közlekedhessenek Félegyháza lakói a Petőfi lakótelepet a Bankfaluval összekötő szakaszon is.

A költségvetési tervben szerepel a Bankfaluban található emlékhely további fejlesztése és a X. kerületi Csólyosi út felújítása is.

A Haleszi Orvosi Rendelő, a Nagyszőlő úti Óvoda, a Bugaci úti Gazdakör épületének az ivóvíz hálózatának bekötése szintén megvalósulhat a közeljövőben.

A Szivárvány Intézmény Tóth Kálmán utcai tagintézményénél parkoló építés szerepel a tervekben csakúgy, mint a Védőnői Szolgálat Hunyadi u. 6. sz. alatti udvarának telephelyén, ahol szintén parkolók épülnek.

Intézményi felújítások 2016. évre
Mintegy 127 millió forintot szavazott meg a képviselőtestület erre a projektre. Az ELŐ-SZER Kft. nyerte meg a közbeszerzést, így ő végezheti el a munkákat.

A megszavazott pénzösszegből az alábbi tervek megvalósítása fog megtörténni:

KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény (Hunyadi u. 6. alatti Székhely) mosdó helyiségének előterében padlóburkolat csere, lámpatestek és fényforrások cseréje, bejárati ajtó felújítása, beltéri ajtók asztalos felújítása és mázolása, beltéri ajtók cseréje, iroda helyiség padlóburkolatának cseréje, udvari személyzeti kerékpártároló felújítása, ügyfél kerékpártároló elhelyezése,

A Gyermekorvosi rendelőben látogatói mosdó helyiségben ajtószerelvények, zárak cseréje, szaniter kiegészítőjének cseréje.

A Dankó Pista utcai Bölcsődében mosoda épület tetőhéjazatának cseréje, mosoda épület homlokzat felújítása, mosoda helyiségeiben burkolat felújítás, kerítésvakolat felújítása, udvari beton folyóka kialakítása, parketta felújítás két csoportszobában.

Darvas téri Bölcsődében lapostető belső lefolyócsatornáinak cseréje a szükséges helyreállításokkal, belső festések, belső nyílászárók mázolása. egyes helyiségek burkolat felújítása, személyzeti illemhelyek felújítása. udvari betonburkolat cseréje.

Családok Átmeneti Otthonában elektromos vezetékezés javítása, szerelvények cseréje, leégett nyitott szín helyén új tároló építése, vizesblokkok felújítása.

Hajléktalan szállón az udvar csapadékvíz elvezetésének kiépítése.

SZIVÁRVÁNY Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Nádasdy utcai Idősek Otthonában a konvektorok felújítása és cseréje, Gárdonyi u. felöli személybejáró kapu cseréje, nővérhívó rendszer bővítése, vizesblokkokban, csempeburkolatra rozsdamentes acél élvédők elhelyezése.

A Csanyi úti Idősek Otthonában füstjelző rendszer kiépítése „A” épületszárnyban, csatlakoztatva a „B” épületszárny meglévő rendszeréhez, személyfelvonó felújítása, az érvényben lévő
jogszabályi előírásoknak megfelelően, nővérhívó rendszer bővítése.

A Kiskun Múzeum Móra Ferenc Emlékházában riasztó rendszer telepítése fog megtörténni az épületben, a Petőfi Sándor Emlékházban szintén riasztó rendszer telepítése és az udvari térburkolat cseréje fog megtörténni, valamint mozgássérült rámpa építése is a tervek között szerepel.

Kiskunfélegyházi Napközi Otthonos Óvoda Bercsényi utcai Tagóvodájában lámpatestek, fényforrások cseréje, padlóburkolatok cseréje, felújítása, bejárati ajtó cseréje, bejárati előtető elhelyezése.

Bankfalui Tagóvodában radiátorok cseréje, udvari térburkolat cseréje, hátsó acél kapu cseréje/felújítása, villanybojlerek cseréje.

Dózsa Gy. Utcai Tagóvodában udvari melléképület felújítása, utcai épületszárnyban vizesblokk felújítása, melegítőkonyha felújítása.

Kossuthvárosi Tagóvodában tuskószedés, homokozók és az érintett terület helyreállítása, lámpatestek, fényforrások cseréje, udvari, nagy méretű terasz helyreállítása.

Móravárosi Tagóvodában burkolatok felújítása/cseréje, vakolatjavítási és festési munkák, konyhába elszívó ventilátor telepítése, homokozók felújítása.

Nagyszőlő úti Tagóvodában melléképület teljes felújítása, burkolatok felújítása, vizesblokkok szerelvényeinek és berendezési tárgyainak cseréje, belső nyílászárók javítása, egyes nyílószárnyak cseréje, főépület tetőhéjazatának cseréje.

Darvas téri Tagóvodában homlokzati nyílászárók cseréje, emeleti csoportszobákban, homlokzati deszkaburkolat cseréje, beltéri nyílászárók mázolása, fali tűzcsapok vízellátásának kiépítése.

Szegedi úti Tagóvodában dugaljak cseréje, műanyag ablakkönyöklők elhelyezése.

Petőfi Sándor Városi Könyvtárban a Hattyúház műkő lábazati elemeinek felújítása, padlóburkolat felújítása, lámpatestek, fényforrások cseréje, ereszcsatornák karbantartása.

Általános iskolák

Dózsa György Általános Iskola: vizesblokkok teljes felújítása, homlokzati nyílászárók cseréje felújítással érintett vizesblokkokban, lépcsőház műkő elemeinek helyreállítása.

Platán utcai Általános Iskola: vizesblokkok teljes felújítása, villanykapcsolók cseréje.

József Attila Általános Iskola: tornaterem belső vakolatjavítások és festés.

Göllesz Viktor Általános Iskola: tető újraszigetelése, bádogos szerkezetek cseréje, csatlakozó aljzatokhoz védővezető kiépítése.

Batthyány Lajos Általános Iskola: fedett gyalogosbejáró fedésének helyreállítása, hajlatidom elhelyezése a konyhában, ebédlő csőtörés javítása, kézmosók felújítása, I. emeleti zuhanyzók felújítása, fedett terasz padlóburkolat javítás

Darvas József Általános Iskola: tüzivíz vezeték kiépítése, javítása, bejárati ajtó cseréje, egyes termekben padló rétegrend helyreállítása, burkolatok cseréje, tornaterem csapadékvíz lefolyórendszer cseréje

Móra Ferenc Gimnázium: I. emeleti folyosók és tanári folyosó padlóburkolatainak javítása, cseréje.

Kossuthvárosi Információs Iroda: telek parkosítása (füvesítés, növénybeültetés), meglévő kerítés felújítása, festése, 3D polisztirol szöveg elhelyezése homlokzaton.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA