Városlista
2022. augusztus 14, vasárnap - Marcell

Hírek

2015. November 07. 13:00, szombat | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.hu

A betegség mögötti lélek

A betegség mögötti lélek

„Ép testben, ép lélek”- tartja a mondás. Vagy inkább pont fordítva? Ha lelkileg rendben vagy a testedet sem érheti baj? Pontosan.

Egy tünet oka mindig a tudatból indul, a kiváltója pedig egy baktérium, vírus, baleset, genetikai örökség vagy a véletlen. Beszéljünk a betegségek lelki okairól!

Akkor betegszünk meg, amikor az valamiért jó nekünk. Nyerünk vele valamit?
A betegségek mindig ott vannak a környezetünkben, van amikor kaphatóak vagyunk rájuk, van amikor nem. Ez mitől függ? Bizonyos vélemények szerint, a betegségek és azok tüneteinek kialakulása saját akaratunkból történik.

Mikor szolgál minket egy betegség? Például, amikor testünk így figyelmeztet minket, hogy nem törődünk magunkkal, elhanyagoljuk azt. Ha valami nincs rendben velünk, az életünk a betegséggel jelez nekünk. Azt mutatja, hogy valami akadály van vagy hiány lépett fel az életünkben. Ha figyelünk magunkra, olvasni tudunk ezekből a jelekből és elkerülhetjük krónikus betegségek kialakulását.

A kezelés nem mindig gyógyít meg
Az orvostudomány mára már a legtöbb betegséget kezelni tudja, igen, kezelni. Eltünteti a tüneteket, de ha a kiváltó okot nem keressük meg és nem változtatunk magunkon, újra megbetegszünk. És ha a kisebb nyavalyák sem vesznek rá minket arra, hogy foglalkozzunk magunkkal, akkor egyre nagyobb betegségekkel próbál testünk jelezni. Ezzel nem azt mondom, hogy nem kell kezelni a bajunkat, de nem csak orvosi segítséget kérhetünk.

Betegségek lelki okai
Lássuk, miken gondolkodjunk el, ha megbetegszünk. A kínai orvoslás kidolgozott egy „szótárt”, ami segíthet az értelmezésben.

Már megint beteg vagyok. Hogyan jövök rá, hogy mi az okozója a betegségemnek?
Első sorban írjuk le a következőket.

Melyik szervünk betegedett meg? Mi a funkciója? Melyik oldalon helyezkedik el? Fontos a betegség időpontja. Mikor történt, milyen helyzetben voltunk akkor? Mi történt a családban, a munkahelyünkön, milyen hatások értek bennünket? Fogalmazzunk pontosan! A magyar nyelv kiválóan alkalmas arra, hogy megmutassa mi is a bajunk. Például a „megfeküdte a gyomromat”, „hányok tőle”, torkig vagyok vele”, „képtelen meghallani valamit” kiszúrja a szemét” stb. kifejezések. Tegyük fel a kérdést mi is az valójában, amire ezek utalnak.

Ha válaszolunk ezekre a kérdésekre, máris közelebb kerülünk az igazi problémához, és könnyebben elkerüljük legközelebb a megbetegedést.

A témáról természetesen még nagyon hosszan lehetne beszélgetni, a későbbiekben néhány gyakori betegség mögött meghúzódó lelki problémákról is szót ejtünk.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 21:31, péntek | Helyi

Felvonulással vette kezdetét a belvárosi lovas ünnep

Ma (augusztus 12-én) vette kezdetét a Belvárosi Lovas Ünnep „Tiszta forrásból” címet viselő kétnapos program, melyet a Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Óvoda szervezett.

2022. Augusztus 12. 15:03, péntek | Helyi

Megnövekedett forgalom Bugac térségében

A hétvégén megrendezett hagyományőrző rendezvény miatt Bugac térségben nagyobb forgalomra kell számítani.

2022. Augusztus 12. 08:29, péntek | Helyi

Őshonos magyar halfajok tenyésztését tökéletesítették

Három őshonos magyar halfajta, a ponty, a süllő és a harcsa tenyésztéstechnológiájának komplex fejlesztését végezték el.

2022. Augusztus 11. 15:05, csütörtök | Helyi

Forgalmirend-változások augusztus 14-20 között

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy az augusztus 14-20 között az alábbi forgalmirend-változásokra számíthatnak: