Városlista
2023. január 27, péntek - Angelika

Hírek

2015. Augusztus 10. 07:02, hétfő | Külföld
Forrás: Pietsch Judit, az MTI különtudósítója jelenti:

A bevándorlók millió veszélyt jelentenek az európai életszínvonalra a brit külügyminiszter szerint

A bevándorlók millió veszélyt jelentenek az európai életszínvonalra a brit külügyminiszter szerint

A bevándorlók millió fenyegetést jelentenek az európai életszínvonalra és a társadalmi struktúrákra, és Európa nem lesz képes megőrizni a mostani életszínvonalat, ha menekültek millióit kell befogadnia.

- fogalmazott a brit külügyminiszter. A szingapúri látogatáson tartózkodó Philip Hammond a BBC brit közszolgálati társaságnak adott nyilatkozatában arról is beszélt, hogy a Nagy-Britanniát és Franciaországot összekötő Csatorna-alagút francia oldalán táborozó több ezer afrikai menekült veszélyt jelent a létesítmény biztonságára.

A konzervatív politikus szerint az európai uniós szabályokra tekintettel a migránsok "meglehetősen biztosak" lehetnek abban, hogy soha nem küldik őket vissza hazájukba. Hammond szerint Európa számára hosszú távon nem fenntartható, hogy menekültek millióiról gondoskodjon.

A brit külügyminiszter elsősorban afrikai menekültekről beszélt az interjúban. Mint fogalmazott, az európai és az afrikai életszínvonal közötti különbség miatt mindig lesz "gazdasági alapja" annak, hogy afrikaiak megpróbáljanak illegális úton az Európai Unióba jutni.

"Muszáj megoldanunk ezt a problémát, és képesnek kell lennünk visszaküldeni hazájukba azokat, akik nem jogosultak menekültstátusra. Ez első számú prioritás" - jelentette ki. "Mindaddig, míg az európai uniós jogszabályok olyanok, amilyenek, sok menekültnek elég egyszerűen csak betenni a lábát Európába, és soha nem fogják őket hazaküldeni - tette hozzá.

Hammond szerint annak garantálása, hogy az illegális bevándorlókat hazaküldhetik, kulcsfontosságú a calais-i migrációs helyzet megoldásában is. A Csatorna-alagút francia oldalán mintegy négyezren várnak a kedvező alkalomra, hogy vonatokra vagy kamionokra felkapaszkodva átjussanak Nagy-Britanniába. A külügyminiszter úgy vélekedett, többet is lehetne tenni az alagút biztonságának védelmében, de ehhez a francia kormány együttműködésére is szükség van.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 27. 06:49, péntek | Külföld

Ukrán légierő: több mint félszáz rakétával támadtak az oroszok

Oroszország 55 rakétát lőtt ki Ukrajnára, ebből a légvédelem 47-et semmisített meg, három H-59-es rakéta pedig nem ért célba - közölte csütörtökön az ukrán légierő parancsnoksága.

2023. Január 27. 06:47, péntek | Külföld

Partig sodródott tengeri aknát semmisítettek meg Romániában

A Duna-delta Szentgyörgy-ágának torkolatánál partig sodródott tengeri aknát semmisített meg a román haditengerészet egy különítménye csütörtökön.

2023. Január 26. 06:49, csütörtök | Külföld

Meta: Donald Trump vissztérhet a Facebookra és Instagramra

Visszaállítja Donald Trump fiókját a Facebook és Instagram közösségi médiumok anyavállalata - közölte a Meta.

2023. Január 26. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrajna elismerte Szoledar elvesztését

Az ukrán erők kivonultak a kelet-ukrajnai Szoledarból - jelentette be szerdán Szerhij Cserevatij, a keleti országrészben harcoló ukrán alakulatok szóvivője az ukrán rádió szerint.