Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Július 22. 10:32, kedd | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

A Bűnelkövetés megelőzhető

A Bűnelkövetés megelőzhető

Harmadik helyen végzett a Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Gyermekjóléti Szolgált tanulmány és megvalósíthatósági terve.

Harmadik helyen végzett a Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Gyermekjóléti Szolgált tanulmány és megvalósíthatósági terve a Bács-Kiskun Megyei Államigazgatási Kollégium Bűnmegelőzési Munkacsoportja által kiírt „Bűnelkövetés megelőzhető” című pályázatán. Az oklevelet és a vele járó 40 ezer forintot július 21-én vette át Kovács Ernő kormánymegbízottól Vaszkóné Tarjányi Edit intézményvezető-helyettes, Kapus Krisztián polgármester és dr. Lajkó Norbert aljegyző Kecskeméten.

A szolgálat által benyújtott „Unatkozom: mit csináljak?” alcímű munkából kitűnik, hogy a gyermekvédelmi feladatellátásának szerves részét képezi a bűnmegelőzésben folytatott tevékenység. Jó kapcsolatot ápolnak a település rendvédelmi feladatokat ellátó szervezeteivel, valamint a Válasz Szenvedélybeteg-segítő és Drogprevenciós Központtal. A szolgálat évről évre igyekszik színes és tartalmas szabadidős programokat, egynapos kézműves foglalkozásokat, kirándulásokat, táborokat szervezni ellátottjaik részétre, amely bűnmegelőzési elemeket is tartalmaz. A nyertes tanulmányt (megvalósítási tervként) a szolgálat hagyományos nyári táborában mutatják be. Az elnyert támogatásból egynapos kirándulást szerveznek a szegedi Csúszik kalandparkba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.