Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. November 16. 10:00, vasárnap | Külföld
Forrás: Hir24

A Facebookon talált egymásra a szétszakított ikerpár

A Facebookon talált egymásra a szétszakított ikerpár

A két lány hosszú ideig két különböző kontinensen élt. 25 év elteltével találtak egymásra.

A két lány hosszú ideig két különböző kontinensen élt. 25 év elteltével találtak egymásra.

Ha nincs az internet, a 25 éves Anais Bordier valószínűleg sosem tudja meg, hogy van egy ikertestvére, és valószínűleg sosem találkozik vele. Anaist és ikertestvérét, Samanthát ugyanis születésük után szétválasztották, majd a két kislány két különböző családnak adták örökbe. Anais egy francia családhoz került, míg testvére egy amerikai család egyetlen gyermekeként cseperedett.

A mesébe illő találkozásra azután került sor, hogy Anais Londonba költözött, hogy divattervezőnek tanulhasson. Az egyik barátja hívta fel a figyelmét az amerikai színésznőre, aki pontosan úgy nézett ki és úgy is viselkedett, mint ő. Anais először nem tulajdonított nagy jelentőséget a dolognak, ám miután megnézte Samantha egyik videóját, tátva maradt a szája. „Rögtön megmutattam anyunak is a filmet, aki nagyon elcsodálkozott, de nem mondott semmit. Csak később derült ki, hogy azért, mert fogalma sem volt róla, hogy van egy testvérem" - mesélte a CNN-nek Anais.

A fiatal lány ezután úgy döntött, mindent megtud Samantháról, amit csak lehetséges. Nézegette a Facebook oldalát, hogy kivel barátkozik, hogy mit szeret... Végül itt bukkant a születési idejére is, ami meglepetésére éppen ugyanaz volt, mint neki. Anaisnek ez már túl sok volt: úgy döntött, felveszi a kapcsolatot a titokzatos lánnyal. Egy rövid levélváltás után derült ki a titok, hogy Samantha és Anais valójában dél-koreai ikertestvérek, akiket alig valamivel a születésük után választottak szét és adtak örökbe két külföldi családnak.

A lányok a felismerést követően nem sokkal személyesen is találkoztak, és elhatározták, történetükből a Két lotti mintájára könyvet írnak, emellett létrehoztak egy kampányt, mely a hozzájuk hasonló ikertestvéreknek segít újra egymásra találni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.