Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. December 05. 15:13, péntek | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem

A felaprózott tűzifa kapott lángra Petőfiszálláson

A felaprózott tűzifa kapott lángra Petőfiszálláson

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába három tűzesettel és egy műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Petőfiszállás, Kossuth Lajos utcában egy tároló helyiségben meggyulladt a felaprított tűzifa három négyzetméteren, csütörtökön délután. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tüzet egy darab vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. Személyi sérülés nem történt.

Fülöpjakab külterületén, csütörtökön este egy tehergépjármű kanyarodás közben felborult és egy az út melletti ingatlan kerítésébe belecsúszott, közel tizenkét méter hosszan átszakította annak lábazatát. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tehergépjárművet áramtalanították és a kifolyt kis mennyiségű motorolajt homokkal felitatták. A beavatkozás és a helyszínelés ideje alatt teljes, majd félpályás útzár volt érvényben, melyet a rendőrség biztosított.

Csütörtökön reggel Lakitelek, Kis János utcában egy családi ház kazánja mellett elhelyezett tárgyak és a szekrény égett tíz négyzetméteren. A tiszakécskei önkormányzati és kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók az áramtalanítást követően a vezetékes gázt elzárták, majd a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. A tűzoltók az épületet átvizsgálták.

Kiskunhalas külterületén egy nyolc négyzetméter alapterületű lakhatás céljára szolgáló épület teljes terjedelmében égett csütörtökön, kora este. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)

2024. Május 17. 09:46, péntek | Helyi

A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.