Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Április 16. 16:05, csütörtök | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

A Gates Alapítvány további 150 millió dollárt adományoz a járvány elleni küzdelemre

A Gates Alapítvány további 150 millió dollárt adományoz a járvány elleni küzdelemre

A Gates Alapítvány további 150 millió dollárt adományoz az új koronavírus járványa elleni küzdelemre - jelentette be szerdán este Mark Suzman, a Bill& és Melinda Gates Alapítvány igazgatója.

Suzman közölte: az összeget a vírus elleni oltóanyag és gyógyszerek kutatására, továbbá a járvánnyal küszködő dél-ázsiai és afrikai országok megsegítésére fordítják.

Az igazgató a jótékonysággal foglalkozó szervezet nevében a korábbinál nagyobb mértékű globális összefogásra szólított fel, miután Donald Trump amerikai elnök kedd esti sajtókonferenciáján bejelentette, hogy felfüggeszti az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) nyújtott amerikai hozzájárulás folyósítását. Suzman hangsúlyozta: a jótékony szervezetek hozzájárulása nem elégséges, és nem helyettesítheti az állami és magánszektor hozzájárulásait. "Ha helyes is, hogy az egyes kormányok elsődlegesen a saját állampolgáraik érdekeire figyelnek, muszáj valamennyiünknek globális szinten is cselekednünk" - mondta.

Mark Suzman újságíróknak kifejtette, hogy a Bill és Melinda Gates Alapítvány helyteleníti az amerikai elnök döntését. "Életünk legszörnyűbb globális válsága közepette erős és jól finanszírozott WHO-ra van szükségünk. Az Egyesült Államok hagyományosan erős vezető szerepet játszott, és meggyőződésünk szerint ennek muszáj folytatódnia" - fogalmazott az alapítvány igazgatója. Hozzátette: "erőteljesen" elleneznek minden olyan erőfeszítést, amely megfosztaná anyagi erőforrásaitól az Egészségügyi Világszervezetet.

Az újabb támogatással a Gates Alapítvány összesen 255 millió dollárt adományozott a világjárvány elleni küzdelemre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.