Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. December 18. 15:33, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

A gyermek és a család áll az első helyen

A gyermek és a család áll az első helyen

Új családtámogatási forma bevezetéséről szavazott a napokban az Országgyűlés. A GYED-extra több mint 80 ezer család és nő életét könnyítheti meg anyagilag az elkövetkezendő években

Új családtámogatási forma bevezetéséről szavazott a napokban az Országgyűlés. A GYED-extra több mint 80 ezer család és nő életét könnyítheti meg anyagilag az elkövetkezendő években – emelte ki köszöntőjében ma (december 18-án) a nagycsaládosok számára rendezett ünnepségen Kapus Krisztián országgyűlési képviselő, városunk polgármestere.

A Kormány a nők és a családok megbecsülését fejezi ki, amikor lehetővé tette a GYES és a GYED melletti munkavállalást. Az édesanyák, ha úgy döntenek, gyermekük egy éves kora után vissza tudnak menni, dolgozni úgy, hogy ezzel egyidejűleg továbbra is megkapják az ellátás teljes összegét. Ráadásul 2014-től a szülők több gyermek után is jogosultak lesznek a GYES, illetve a GYED összegére. A diplomás GYED bevezetésével pedig azokat a fiatalokat segíti a kormány, akik a tanulás mellett szeretnének gyermeket vállalni – fűzte hozzá a polgármester.

Az önkormányzat az idén 230 nagycsalád számára kedveskedett ajándékutalvánnyal. Tegnap 124, ma pedig 106 családot köszöntött a város a közelgő ünnep alkalmából. A gyermekek arcára a Profi-L bábcsoport műsora csalt mosolyt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.