Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Május 29. 06:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti

A héten is kora nyárias idő várható, sok napsütéssel

A héten is kora nyárias idő várható, sok napsütéssel

A héten is kora nyárias idő várható sok napsütéssel, gomolyfelhőkkel és 25 Celsius-fok körüli maximumokkal. Kedden többfelé, a hét többi napján elszórtan lehet zápor, zivatar - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Pünkösdhétfőn sok napsütésre lehet számítani gomoly- és fátyolfelhőkkel. Elszórtan lehet zápor, zivatar, a legkevésbé az Északi-középhegységben várható csapadék. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak záporok, zivatarok környezetében erősödhet meg a szél. A csúcshőmérséklet 23 és 29 fok között alakul.

Kedden erőteljesebb gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet mellett általában többórás napsütésre kell számítani, de több helyen előfordulhat záporeső, zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél. A hajnali 7-15 fokról 23 és 29 fok közé melegszik fel a levegő.

Szerdán a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható, főleg az ország délkeleti felén fordulhat elő elszórtan zápor, zivatar. Az északi, északkeleti, majd keleti szél sokfelé megélénkül, zivatarban megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Csütörtökön a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés valószínű, elszórtan lehet zápor, zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz, a minimum-hőmérséklet 8-15, a maximum 25 és 30 fok között valószínű.

Pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható, szórványosan kialakulhatnak záporok, zivatarok. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csupán zivatarban lehet szélerősödés. Hajnalban 9-16, délután 25-30 fok valószínű.

Szombaton gomolyfelhős, napos időre van kilátás, helyenként kialakulhat záporeső, zivatar. Általában mérsékelt marad a légmozgás, hajnalban 9-16, a délutáni órákban 22-28 fok valószínű.

Vasárnap gomolyfelhős, napos idő valószínű, helyenként záporral, zivatarral. Sokfelé megélénkül, néhol megerősödik az északi, északkeleti szél. A hajnali 5-14 fokról 22 és 27 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Címkék: időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni