Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Július 03. 12:33, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

A hit és a szerető család simítja ráncait

A hit és a szerető család simítja ráncait

Nagy Mihályné, Ilonka nénit 90. születésnapján köszöntötte fel városvezetésünk képviseletében Balla László alpolgármester.

Nagy Mihályné, Ilonka nénit 90. születésnapján köszöntötte fel városvezetésünk képviseletében Balla László alpolgármester.

Mosolyogva, ragyogó arccal üdvözölte a vendégeket Ilonka néni annak ellenére is, hogy már sajnos a járókeret segítségére szorul. Az utcára egyedül már nem megy ki, de büszkén mesélte el, hogy amennyire lehet próbál aktív maradni a mindennapokban. Segítséggel eljár még templomba is és szívesen olvasgat főleg az imakönyvekből; noha szemműtéte miatt már a látásával is vannak problémák. A mosogatást sem bízná semmi pénzért másra.

Ilonka néni 1925. július 3-án Kiskunfélegyházán született hét gyermekes család legidősebb gyermekeként. Sajnos már csak egy testvére él. A szülei a mezőgazdaságban dolgoztak, földművesek voltak. Ilonka néni a Bankfalui Általános Iskolába járt, 8 osztályt végzett.

1950-ben kötött házasságot férjével, aki brigádvezető volt a Lenin TSZ-ben. Ilonka néni háztartásbeli volt és TSZ tag, de 7 évig libatöméssel is foglalkozott, 7 évig pedig az ÁFÉSZ konyhán is dolgozott, ahonnan 1980-ban nyugdíjba ment. Férjének első házasságából 3 leány gyermek született, közös gyermekük Ilonka nénivel nem volt. A mostoha-gyerekek azonban nagyon szeretik Ilonka nénit és rendszeresen látogatják. Már öt unokája és kilenc dédunokája van.

Férjét 1994-ben veszítette el, azóta egyedül él. 43 éve költözött városközponti kis lakásába, ami a földszinten van. Az ebédet egyik mostohalánya hordja, aki egyben a gondviselője is Ilonka néninek. Nagyon szeretik a lakóházban a kedves idős nénit, van egy igazán jó barátnője is, aki szinte minden délután lejár hozzá beszélgetni. Ilonka néni szellemi frissességének köszönhetően remekül bánik a telefonnal is, így könnyen fel tudja hívni a barátnőit és a családját bármikor.

Mit mást is kívánhatnánk Ilonka néninek, mint jó egészséget a mindennapokhoz és töltsön el még nagyon sok boldog évet szerettei körében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.