Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Július 13. 11:58, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

A hőség ellenére sem dőlt meg az áramfogyasztási rekord

A hőség ellenére sem dőlt meg az áramfogyasztási rekord

A hőség ellenére sem dőlt meg az áramfogyasztási rekord, és valószínűleg már nem is fog

- mondta Berczelly Réka, a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. kommunikációs főmunkatársa az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában. Megjegyezte, áramfogyasztási rekordok csak összefüggő kánikula idején tudnak megdőlni, azonban az időjárás idén nem úgy alakult.

Kifejtette, hogy a nagyfeszültségű villamosenergia hálózatot üzemeltető Mavir az elmúlt években júniusban, illetve július közepéig mérte a legmagasabb fogyasztási adatokat. Mivel július közepétől az emberek általában elmennek szabadságra, és bizonyos üzemek is leállnak, nyári szünetet tartanak, ezért onnantól a fogyasztás valószínűleg nem fog csúcsokat dönteni. Augusztusban szokott a legmelegebb lenni, azonban akkor kiemelkedően alacsony értékeket szoktak mérni, amit szintén a szabadságolásokkal magyaráznak - tette hozzá.

Berczelly Réka arról is beszélt, hogy idén június 28-án mérték a csúcsot, a fogyasztás 6300 megawatt körül volt, ami a harmadik legmagasabb érték az elmúlt években. Két évvel ezelőtt volt az eddigi nyári csúcs, akkor 6450 megawatt volt Magyarország áramigénye.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.