Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2024. Július 10. 14:22, szerda | Helyi
Forrás: Cs. Adrienn

A hosszú élet titka: a kemény munka

A hosszú élet titka: a kemény munka

Ezt vallja Kiss Istvánné, Julika néni, aki ma (július 10-én) töltötte be 90. életévét.

A szépkorú asszonyt Balla László alpolgármester kereste fel otthonában, hogy egy csokor virággal és Orbán Viktor miniszterelnökünk kézjegyével ellátott emléklappal köszöntse fel városvezetésünk nevében.

Julika néni jó egészségben, mosolyogva fogadta a kedves vendéget lánya, veje, unokája és dédunokája társaságában és házi készítésű süteménnyel, hideg szomjoltóval kínálta. Szívesen mesélt az eltelt kilenc évtized eseményeiről, életének főbb állomásairól.

Julika néni 1934. július 10-én született Kiskunfélegyházán. Heten voltak testvérek, de sajnos már csak hároman élnek. Szülei korán eltávoztak az élők sorából, édesanyja baleset következtében, édesapja pedig egy csikórúgás miatt kialakult rákbetegségben veszítette életét. Mindketten az ötvenes éveikben jártak halálukkor. Ezt követően a legidősebb testvér vette át a szülők szerepét, ő gondoskodott a fiatalabb testvéreiről.

Julika néni 17 éves kora óta rengeteget dolgozott, és azt vallja, hogy ez élteti a mai napig. 1950-ben ismerkedett meg jövendőbelijével. Pista bácsival 1953. október 17-én házasodtak össze és a XII. körzetben laktak férje haláláig. Ezután költözött Julika néni a városba egy kis kertes házba, ahol jelenleg is él. Julika néni mindennapjait négy unokája és kilenc dédunokája aranyozza be. Szerencsére nagyon jó egészségnek örvend, orvosságot szinte alig szed. A mai napig gondozza a kertjét és mindenhová kerékpárral megy.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 17:25, szombat | Helyi

A két új magyar katonai szállítórepülőgép közül az első leszállt Kecskeméten

Megérkezett a kecskeméti repülőbázisra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép.

2024. Szeptember 07. 17:24, szombat | Helyi

Idén is megrendezik az ingyenes közösségi túranapot, a Kéktúrázás Napját

A Magyar Természetjáró Szövetség szokás szerint október második szombatján rendezi meg a közösségi túranapot, amely immár az 5. lesz.

2024. Szeptember 07. 08:47, szombat | Helyi

Vásár lesz vasárnap Félegyházán

Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2024. szeptember 8. (vasárnap).

2024. Szeptember 06. 10:57, péntek | Helyi

Forgalomkorlátozások a Libafesztivál ideje alatt

Szeptember 11-én 19 órától szeptember 15-én 16 óráig a következő lezárásokra kell számítani.