Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Március 08. 16:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - szerk. -

A kávé igenis jó!

A kávé igenis jó!

A vélemények megoszlanak a kávé fogyasztásáról, de úgy gondolom, hogy mint minden más, ez az élvezeti cikk is azok közé tartozik, amely mértékkel fogyasztva jó hatással van szervezetünkre.

A vélemények megoszlanak a kávé fogyasztásáról, de úgy gondolom, hogy mint minden más, ez az élvezeti cikk is azok közé tartozik, amely mértékkel fogyasztva jó hatással van szervezetünkre. Az alábbiakban be is bizonyítjuk mindezt.
Segíti a zsírégetést
A kávéban található koffein segít felszabadítani az elraktározott zsírt, így ha edzés előtt megiszunk egy csésze kávét, szervezetünk több kalóriát fog elégedni. Azáltal, hogy csökkenti az izmok glükóz felhasználását, késlelteti a kimerültségérzetet is, tehát tovább bírjuk az edzést. Arra azonban figyeljük, hogy a mozgás után elég folyadékot fogyasszunk!
Igazi zsírgyilkos a zöld kávé
A hagyományos módon készült kávéval szemben ezt a fajtát nem pörkölik, ezért nem veszíti el azokat az anyagokat, amelyek felvértezik immunrendszerünket és védik sejtjeinket a káros hatásoktól. Egyik legfőbb összetevője a klorogénsav, amely csökkenti a bevitt szénhidrátok zsírrá alakulását.
Véd az izomláztól
A kávé legfőbb hatóanyaga, a koffein felvértezi sejtjeinket a gyulladást előidéző anyagokkal szemben. Ezen hatásának köszönhetően, ha testedzés előtt egy órával elfogyasztunk egy csésze kávét, 26-48 százalékkal kevesebb az esélye a sportolás utáni izomláznak.
Gyorsítja az emésztést
Ha gyakran szenvedünk székrekedéstől, vagy sokszor felfújódunk napi 1-2 csésze kávé megoldja a problémáinkat. A kávészemek keserű anyagi stimulálják a bélrendszer izmainak működését.
Tehermentesít, serkenti a májműködést
A kávé serkenti a májműködést, így nagyobb lesz a szervezet energiafelhasználása, tehát fogyókúra nélkül is tudjuk tartani súlyunkat. Kutatások igazolják, hogy napi 3-4 csésze kávé elfogyasztásának hatására a májzsugor kialakulásának esélye 80 százalékkal csökken.
Serkenti a veseműködést
A kávé élénkíti a vizelettermelődést, ezzel is hozzájárul a test jól működő vízháztartásához és a méregtelenítéshez. Mindenki jól ismeri azt az érzést, hogy alig elfogyasztja a kávét, máris sürget a hólyagunk.
Vérkeringés javító hatású
A kávéban található koffein tágítja az ereket, segíti a szívizmok működését. Mindemellett serkentő hatású és stimulálja a központi idegrendszert.
Jókedvre hangol
Nemcsak felfrissít, de ha rossz a kedvünk arra is tökéletes egy csésze kávé, hiszen hangulatunk összefügg az agyunkban zajló folyamatokkal. A kávé úgy segíti elő a jókedvet, hogy serkenti a boldogsághormonok (dopamin, szerotonin, endorfin) termelődését.
Ránctalanító hatású
A kávészemekben található antioxidánsok jó ellenszerei a szabad gyököknek, amelyek a sejtjeink öregedéséért felelősek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.