Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Május 10. 17:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - szerk. -

A kávé igenis jó!

A kávé igenis jó!

A vélemények megoszlanak a kávé fogyasztásáról, de mint minden más, ez az élvezeti cikk is azok közé tartozik, amely mértékkel fogyasztva jó hatással van szervezetünkre. Az alábbiakban be is bizonyítjuk mindezt.

Segíti a zsírégetést
A kávéban található koffein segít felszabadítani az elraktározott zsírt, így ha edzés előtt megiszunk egy csésze kávét, szervezetünk több kalóriát fog elégedni. Azáltal, hogy csökkenti az izmok glükóz felhasználását, késlelteti a kimerültségérzetet is, tehát tovább bírjuk az edzést. Arra azonban figyeljük, hogy a mozgás után elég folyadékot fogyasszunk!
Igazi zsírgyilkos a zöld kávé
A hagyományos módon készült kávéval szemben ezt a fajtát nem pörkölik, ezért nem veszíti el azokat az anyagokat, amelyek felvértezik immunrendszerünket és védik sejtjeinket a káros hatásoktól. Egyik legfőbb összetevője a klorogénsav, amely csökkenti a bevitt szénhidrátok zsírrá alakulását.
Véd az izomláztól
A kávé legfőbb hatóanyaga, a koffein felvértezi sejtjeinket a gyulladást előidéző anyagokkal szemben. Ezen hatásának köszönhetően, ha testedzés előtt egy órával elfogyasztunk egy csésze kávét, 26-48 százalékkal kevesebb az esélye a sportolás utáni izomláznak.
Gyorsítja az emésztést
Ha gyakran szenvedünk székrekedéstől, vagy sokszor felfújódunk napi 1-2 csésze kávé megoldja a problémáinkat. A kávészemek keserű anyagi stimulálják a bélrendszer izmainak működését.
Tehermentesít, serkenti a májműködést

A kávé serkenti a májműködést, így nagyobb lesz a szervezet energiafelhasználása, tehát fogyókúra nélkül is tudjuk tartani súlyunkat. Kutatások igazolják, hogy napi 3-4 csésze kávé elfogyasztásának hatására a májzsugor kialakulásának esélye 80 százalékkal csökken.
Serkenti a veseműködést
A kávé élénkíti a vizelettermelődést, ezzel is hozzájárul a test jól működő vízháztartásához és a méregtelenítéshez. Mindenki jól ismeri azt az érzést, hogy alig elfogyasztja a kávét, máris sürget a hólyagunk.
Vérkeringés javító hatású
A kávéban található koffein tágítja az ereket, segíti a szívizmok működését. Mindemellett serkentő hatású és stimulálja a központi idegrendszert.
Jókedvre hangol
Nemcsak felfrissít, de ha rossz a kedvünk arra is tökéletes egy csésze kávé, hiszen hangulatunk összefügg az agyunkban zajló folyamatokkal. A kávé úgy segíti elő a jókedvet, hogy serkenti a boldogsághormonok (dopamin, szerotonin, endorfin) termelődését.
Ránctalanító hatású
A kávészemekben található antioxidánsok jó ellenszerei a szabad gyököknek, amelyek a sejtjeink öregedéséért felelősek.

Címkék: fekete, kávé, KV, tolajdonság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA