Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Március 06. 10:19, hétfő | Helyi sport

A Koppányok tűzmadara újra szárnyal

A Koppányok tűzmadara újra szárnyal

2023. február 26-án a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sportegyesület megrendezte a 49. Tűzmadár versenyét, melynek a Városi Sportcsarnok adott otthont.

A versenyt a Koppányok örökös versenymegnyitója Dr. Kapus Krisztián nyitotta meg, nagy hatást gyakorló, megható és mély mondanivalóval bíró beszédével. Varga-Bene Olívia, Csányi József, Kis Mónika szavalata után Kiss Ákos Jenő dalénekes vezetésével hangzott el a himnusz. Ezt követően a biztonságtechnikai tudnivalók ismertetése után indult el a verseny, 170 előnevezővel és 20 helyszíni nevezővel.

A nagy létszámú versenyre nem csak az ország minden tájáról jöttek a kiváló íjászok, hanem soraink között köszönthettük határon túli magyar testvéreinket, határainkon túli román, szerb és osztrák barátainkat is. A küzdelem örömíjászat volt, kőkemény szabályokkal, 24 célállomáson, célállomásonként többnyire 3 céllal és egy körben. Minden versenyző tanúságot tett a kitartásáról, fegyelmezettségről és a határtalan sportszerűségről. Egymásra figyelve, egymást segítve játszottuk és dolgoztuk végig a versenynapot. A Koppányok az előző két hetet is. Vasárnap megtörtént minden, ami egy íjászversenyen megtörténhet. Egy íjásztársunk íja eltört verseny közben, de azonnal ott termett segítség, önzetlenül, sporttársi tiszteletből. Köszönjük szépen Gyetvai Attila Skorpió Íjász figyelmes és nagylelkű segítségét, a verseny idejére felajánlott íját! Volt múló rosszullét, és versenyszituációs mélypont, azonban minden akadályt leküzdött a Sportaréna harcos íjász serege. A 72 lövés között egy igazi „cél” volt minden íjászban, őseink hagyományának a továbbéltetése XXI. századi keretek között. 188-an egy húron pendülve, vidáman, néha morogva lőttük végig a versenyt.

Vendégkategóriában versenyezhetett nálunk Mike Péter fúvócsővel, zseniális eredményességgel, a Koppányok közül Fekete Boglárka csigás íjjal mellé találat nélkül, és speciális kategóriában Szabó Tamás Ceglédberceli íjász. Mindhárman a dobogó legfelső fokára állhattak.

A Koppányok eredményei:
Vadászreflex íjjal:
Varga-Bene Olivía 1., Füleki Nikolett 1., Zoboki Csenge 2., Tóth Evelin 2., Tóth Milán 1., Patyi Norbert 4., Tamáskovics Gyula 6. helyezést ért el.

Barebow íjjal:
Elekes Lajos 1., Menyhárt Endre 2. helyezett lett.

Modern pusztai íj kategóriában:
Nyári Erzsébet Ella 2., Füleki Bianka 1., Bicskeiné Csányi Mária 1., Kövecses Zsuzsanna 6., Gulyás Balázs 3., Sárkány Szabina 2., Keserű Szilvia 3., Markov Alexander 2., Szólya Imre 2., Tóth Mihály 8., Szeibert Imre 9., Boldog Bence 13., Nyári István 17., Nagy Zoltán 21., Lovas Ferenc 9., Csányi József 19., Dora Dezső Lajos 20., Bicskei István 24. helyezett lett.

„Turul Koppány kürtje hív
Újjáéledt a Tűzmadár
Harcostársam, barátom
Ragadj íjat, repüljön a nyíl!”


Kis Mónika
Koppány íjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.