Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Június 26. 12:36, csütörtök | Belföld
Forrás: Félegyházi Hírek

A kormány kiemelt figyelmet fordít a mezőgazdasági kárenyhítésre

A kormány kiemelt figyelmet fordít a mezőgazdasági kárenyhítésre

A kormány kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a mezőgazdasági termelők időjárási kockázatokkal szembeni kitettségét mérsékelje, és a kár mértékét enyhítse.

A kormány kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a mezőgazdasági termelők időjárási kockázatokkal szembeni kitettségét mérsékelje, és a kár mértékét enyhítse – hangsúlyozta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) politikai államtitkára szerdán Budapesten.

A Komplex Mezőgazdasági Kockázatkezelési Rendszer (MKR) kiemelt projekt zárórendezvényén hozzátette: ezt a munkát támogatja a most elkészült elektronikus mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer. Az informatikai fejlesztést az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) 1,25 milliárd forinttal támogatta.
Nagy István emlékeztetett arra, hogy Magyarországon a mezőgazdasági kárenyhítésre 2012-től új, kétpilléres rendszert alkalmaznak. Az első pillér a korábbi kárenyhítési rendszer továbbfejlesztésével és kibővítésével létrejött nemzeti kárenyhítési alap, a második pillér pedig a biztosítási díjtámogatás.

A politikai államtitkár elmondta, hogy a tárca felülvizsgálta és átdolgozta a kockázatkezelés jogszabályi alapjait, és kialakítottak egy olyan rendszert, amely figyelembe veszi a 2014-2020-as időszakra előírt uniós követelményeket is.
Az elkészült rendszer a 2014. november 1-jével kezdődő kárenyhítési évtől lesz elérhető a termelők és a hatóságok számára – tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma