Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Február 19. 12:02, kedd | Belföld
Forrás: MTI

A kormányfőt ábrázoló plakátokkal folytatja kampányát az MSZP

A kormányfőt ábrázoló plakátokkal folytatja kampányát az MSZP

Orbán Viktor miniszterelnököt ábrázoló óriásplakátok kihelyezésével folytatja egy hónappal ezelőtt kezdett, Magyarország ma elnevezésű kampányát az MSZP.

A sajtónak kedden bemutatott, narancssárga hátterű plakátokon a kormányfő képmása felett a "Fidesz: tönkretesszük az országot" felirat olvasható úgy, hogy a tönkretesszük szó felett a rendbe tesszük kifejezés látható áthúzva.
Winkfein Csaba, az MSZP elnökségi tagja sajtótájékoztatóján azt mondta: az elmúlt három év kormányzati kudarcaiért "főkolomposként" Orbán Viktor a felelős, ezzel szembesítik most a miniszterelnököt.
Felidézte, hogy az MSZP egy hónapja Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert és Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárt ábrázoló óriásplakátokkal kezdte kampányát. Azóta a kormány megijedt a hallgatók tiltakozásától, Hoffmann Rózsát lefokozták - mondta, megjegyezve, hogy közoktatásért felelős államtitkárként azonban még sokat tud ártani a 18 évnél fiatalabbaknak.
Az MSZP-s politikus hozzátette: mivel az oktatási államtitkár Orbán Viktor akaratát hajtja végre, nem elégedhetnek meg az ő bírálatával.
Winkfein Csaba szólt arról, hogy plakátkampányuk másik szereplője, Matolcsy György is távozhat a miniszteri székből, véleménye szerint azonban tragikus lenne, ha ez azért történne, hogy jegybankelnök lehessen. A gazdasági minisztert okolta többek között a 2012 utolsó negyedévében tapasztalt 2,7 százalékos GDP-csökkenésért.
A szocialista politikus az MTI kérdésére közölte: ezernél kevesebb MSZP-s óriásplakát látható jelenleg országszerte, a kampány 15-20 millió forintos költségét pedig nem közpénzből, hanem tagdíjakból és adományokból fizetik.
Kitért arra is, hogy az MSZP folytatja az országjárást, mostani kampányuk zárásaként pedig Mesterházy Attila március 9-én ennek tapasztalatait összegzi majd évértékelő beszédében.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: