Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Június 13. 09:26, hétfő | Helyi
Forrás: katasztrofavedelem.hu

A kunszállási Tóth Pál Általános Iskola volt a legkreatívabb a tűzmegelőzési versenyen

A kunszállási Tóth Pál Általános Iskola volt a legkreatívabb a tűzmegelőzési versenyen

A Tűzoltó Skanzenban tartotta meg az alkotópályázat díjátadó ünnepségét június 10-én az Országos Tűzmegelőzési Bizottság.

Idén végre igazi találkozásnak örülhettek a gyerekek, ezúttal nemcsak szép szavakat, hanem valódi élményeket is kaptak alkotó munkájukért cserébe. Az alkotói pályázat eredményhirdetése ugyanis tartalmas nyár eleji programmá változott.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság negyedik kerületi hivatásos tűzoltó-parancsnoksága csaknem száz vendéget fogadott a hét utolsó munkanapján, de ezúttal nem munkáról, hanem annak jól megérdemelt jutalmáról szólt a rendezvény.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2014 óta minden évben meghirdeti tűzvédelem témakörben alkotói pályázatát. Ez idő alatt csaknem harminchétezer-négyszáz művet készítettek a gyerekek.

A 2022-ben meghirdetett alkotói pályázatra négyezer-háromszázhuszonhat pályamű érkezett az országból, valamennyi kategóriában tartalmas alkotások születtek. Idén országosan kilencszázharmincegy óvodai és háromezer-háromszázkilencvenhat iskolai művet nyújtottak be. Ezúttal is készült film, montázs, térbeli kompozíció, prózai és lírai mű is, a zsűrinek hosszas fejtörést okozott, hogy a jók közül kiemelje a legjobbakat.

A legkreatívabb iskola címet a Bács-Kiskun megyei kunszállási Tóth Pál Általános Iskola szerezte meg, százharmincnégy alkotást küldtek be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.