Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Július 23. 05:02, kedd | Belföld
Forrás: mti

A magyarok elsöprő többsége a védőoltások mellett áll

A magyarok elsöprő többsége a védőoltások mellett áll

A magyarok elsöprő többsége, a válaszadók csaknem háromnegyede a védőoltások mellett áll - derült ki a Századvég Gazdaságkutató Zrt. közvélemény-kutatásából, amelynek eredményeit hétfőn közölték az MTI-vel.

Azt írták: a magyar lakosság kulcsfontosságúnak tartja a védőoltások alkalmazását, különösen a kisgyerekek esetében, és elviekben sem kifogásolja a betegségek megelőzésének e módját.

A felmérés eredményei szerint a válaszadók 74 százaléka nélkülözhetetlennek tarja a védőoltásokat az egészségmegőrzés szempontjából, további 15 százalékuk pedig inkább egyetért, mintsem nem ért egyet használatával. Ettől eltérő véleményt, a megkérdezettek elenyésző része, mindössze 9 százaléka képviselt.

A lakosság még fontosabbnak ítéli a védőoltásokat a gyermekek esetében: a megkérdezettek 93 százaléka tartja indokoltnak, hogy a gyermekek védőoltására minél hamarabb sor kerüljön, és pusztán 5 százalékuk vélekedik másképpen - írták.

A közleményben kiemelték: a lakosság meghatározó többségének, 88 százalékának elvi szinten sincs ellenérzése a védőoltásokkal szemben, az ellenzők tábora ebben a közegben is csak 10 százalék.

Mint írták ezzel összhangban a válaszadók 91 százaléka egyetért azzal, hogy a kormányzat 2019 őszétől kötelezővé teszi a gyermekek bárányhimlő elleni védőoltását, és pusztán 7 százalékuk nem támogatja az intézkedést.

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. közvélemény-kutatása 2019. júniusában készült 1000 felnőtt lakos személyes számítógépes megkérdezésével.

Címkék: oltás, védőoltás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére