Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Január 27. 13:18, hétfő | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

A mezőgecsei böllérversenyen bizonyítottak a királyi szakácsok

A mezőgecsei böllérversenyen bizonyítottak a királyi szakácsok

Idén is remekül szerepeltek az Amatőr Királyi Szakácsok a január 25-26. között megrendezett mezőgecsei böllérversenyen, ahol helyi és határon túli csapatok adtak számot tudásukról, immáron nyolcadik alkalommal

Idén is remekül szerepeltek az Amatőr Királyi Szakácsok a január 25-26. között megrendezett mezőgecsei böllérversenyen, ahol helyi és határon túli csapatok adtak számot, immáron nyolcadik alkalommal, tudásukról, mutatták be a tájegységekre jellemző receptek alapján készült disznótoros ételeiket.

A királyi szakácsok közül Oravecz János (Csantavér) böllérmunkákban harmadik, Mandics Tibor (Bácskatopolya) forgópálinka kóstolás kategóriában első, Balogh Gorjan (Zenta) hurkasütésben második helyezett lett, Bojtor Tibor és Szabó Mária pedig új rekordot állított fel. Ők 2300 darab töltött káposztát készítettek egy 900 literes serpenyőben. Régiónkat az Amatőr Királyi Szakácsok mellett a lakiteleki önkormányzat csapata képviselte. A szomszéd település valamennyi kategóriában (ölés, ételek elkészítése stb.) a legkiválóbbnak bizonyult, így elnyerték a „Böllérkirály címet”.
A nemzetközi böllérversenyt a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ), a Mezőgecsei Községi Tanács, valamint a Mezőgecsei Hagyományőrzők és Falufejlesztők Egyesülete szervezte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.