Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. November 26. 14:02, szombat | Belföld
Forrás: mti

A MÖSZ arra kéri Novák Katalint, ne írja alá a szociális törvényt

A MÖSZ arra kéri Novák Katalint, ne írja alá a szociális törvényt

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) nyílt levélben kéri Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy ne írja alá az Országgyűlés által elfogadott szociális törvényt, küldje vissza azt a parlamentnek.

A MÖSZ nyílt levelében, amelyet szombaton közöltek az MTI-vel, az áll, hogy az Országgyűlés által elfogadott törvény új elvi alapokra helyezné a magyarországi szociálpolitikai rendszert: az állam a korábbiaknál is kevesebb felelősséget kíván vállalni a polgárai jólétéért és létbiztonságáért, a szegénység csökkentése és a rászoruló polgárok támogatása iránt.

A törvénymódosítás hatályba lépése nehezen belátható következményekkel járna a rászoruló polgárok életére - közölte a MÖSZ.

A levélben arra utaltak, hogy a törvénymódosításról széleskörű szakmai és társadalmi párbeszéd, valamint részletes hatásvizsgálatok elkészítése és nyilvánosságra hozatala nélkül döntöttek.

"A törvénymódosítás hatályba lépése a létbiztonság további csökkenésével, valamint a szegénység és a területi egyenlőtlenségek további súlyosbodásával fenyeget. Ez lehet a következménye annak, ha az állam anélkül hárít további szociálpolitikai feladatokat az önkormányzatokra, hogy biztosítaná számukra az ezek ellátásához szükséges erőforrásokat" - fogalmaztak a levélben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.