Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. December 18. 10:04, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

A negyedik gyertya lángját a betlehemi tűz lobbantotta fel

A negyedik gyertya lángját a betlehemi tűz lobbantotta fel

A negyedik vasárnap a szeretetet jelöli. Keresztelő Szent János odaadását, aki hittel, reménnyel és örömmel hirdette a negyedik ígéret valóságát, Jézus eljövetelét, aki a szeretet által jut el az emberek szívéhez.

E szavakkal köszöntötte városunk gyertyagyújtási ünnepségén a megjelenteket Görög Anita, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának közművelődési referense.
Ezt követően Hatvani Zsófia református lelkész mondta el adventi gondolatait János apostol I. leveléből 4. fejezet, 18. versének első felét idézve. „A szeretetben nincs félelem. Sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet.” A lelkésznő arról beszélt a megjelenteknek, hogy mennyire fontos a mai kétségekkel és félelmekkel teli világunkban megtalálni miben rejlik a szeretet érzése. Ha megtapasztaljuk az önzetlen, elfogadó szeretetet, akkor szembe tudunk nézni az élet bármely nehézségeivel, legyen az a munkánkkal, anyagijainkkal, családunkkal, gyermekeinkkel vagy a házasságunkkal kapcsolatos.

A magvas gondolatokat követően a Padkaporos Táncegyüttes hagyományőrző betlehemes játékát adta elő közönségének.

Az est fénypontjaként pedig Hatvani Zsófia református lelkész a Betlehemből hozott lánggal lobbantotta fel városunk adventi koszorújának negyedik gyertyáját. Az ünnepi rendezvényt Csányi József polgármester zárta. Beszédében megköszönte a városlakóknak a rendezvényeken való részvételt és azt, hogy az év legszebb ünnepére, a Karácsonyra Kiskunfélegyháza lakói méltóképpen, összetartó családként tudtak készülődni.

A gyertyagyújtási ünnepségen a Királyi Szakácsok – csakúgy mint eddig minden alkalommal – péksüteménnyel, szaloncukorral, forralt borral és teával kínálták a megjelenteket.

Az ünnepi eseményt követően kisorsolásra kerültek a Kiskun Múzeumban kiállított Mézeskalács Meseváros egyes darabjai.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.