Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Január 21. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu

A Peugeot olcsó limuzinnal szállt versenybe

A Peugeot olcsó limuzinnal szállt versenybe

A Peugeot 301 meglepően jó alapárral csábítja a vásárlókat, ráadásul jobban néz ki, mint a fő riválisnak számító Dacia Logan.

Nem sok autógyártó van a piacon, amelyik 2,5 millió forint körüli áron kínál négyajtós, hatalmas csomagtérrel rendelkező limuzint. Régebben a Renault Thalia és a lépcsős hátú Suzuki Swift volt a kevés pénzzel rendelkező családok kedvence, az utóbbi években azonban a Renault támogatását élvező Dacia viszi a prímet ebben a kategóriában a Logannel, no és persze a Fiat Linea. A jelek szerint a Peugeot is megirigyelte ezen típusok páros sikereit, és piacra dobta a formás 301-est, mely Magyarországon is kapható, a bevezető akció keretében 2,5 millió forinttól.

Kívül-belül jól néz ki.

A gyártó tájékoztatása szerint a gépjármű elképesztően szigorú minőségi ellenőrzésen esett át, így bár nem a legfinomabb anyagokat találjuk a beltérben, az illesztésekre és a dizájnra nem lehet panasz. Az alapváltozatot az új fejlesztésű 1,2 literes, háromhengeres benzinmotor hajtja 72 lóerővel, ami manapság inkább kevésnek számít, azonban a kíméletes bánásmódot alacsony fogyasztással hálálja meg. Az autó tengelytávolsága az eggyel nagyobb kategóriát idézi, tehát négy ember hosszú távon is kényelmesen utazhat, az 506 literes csomagtér pedig rengeteg bőröndöt és szatyrot képes elnyelni. Az ACCES szériafelszereltségbe olyan tételek tartoznak, mint az ABS, az ESP, négy légzsák, első elektromos ablakemelők és fedélzeti számítógép, azonban hiába keressük a listán például a légkondicionálót, ami nélkül manapság nem is érdemes autót venni (kivéve persze azokat, akik allergiásak rá). A második, ACTIVE felszereltségi szintnél már megjelenik a manuális légkondi, az elektromos tükrök, a ködfényszóró, a CD-lejátszó, és az osztottan dönthető hátsó üléstámla is. Ekkor azonban már 3 millió forint körüli összeggel kell számolni, ami még mindig nem számít soknak, hiszen a Daciát és a Fiatot leszámítva a konkurenseknél egy hasonló méretű és felszereltségű gépjárműért 4-4,5 milliót kérnek.

Kemény, kopogós műanyagok, de ennyi pénzért ezt nem róhatjuk föl hibaként.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.