Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Szeptember 26. 22:32, hétfő | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

A Rally Legendre teszteltünk!

A Rally Legendre teszteltünk!

Köbliék a Rally Legend előtt kicsit megmozgatták a Skoda Feliciat.

58 verseny kilométert és 7 gyorsot teljesített a Sopia-Net Mediterrán Rally az Intercars Kupáért versenyen, a Köbli Károly - Szilágyi Mihály ralipáros a Škoda Felicia versenyautóban.

Károllyal beszélgetek a túlélő túra után.

Az éles mezőnyben láthattunk régen, most a Historic kategória előfutói voltatok már második alkalommal. Miért is?

- Mind a két versenyt tesztnek szántuk és úgy érzem ez bevált. Már a Mecsek Rallye-n kiderült, hogy nagyon bátortalanul használjuk az autót. Hiányoznak az autóban eltöltött kilométerek. Azért döntöttünk az előfutás mellett, mert így a gyorsaságikon önmagunkon tudunk fokozatos fejleszteni minden versenydrukk nélkül.

Hogy éltétek meg a kétnapos túlélő túrát, voltak-e kalandjaitok?

- Az igazat megvallva az esős időjárás miatt nagyon nem voltam a verseny első napján boldog. Napsütést és jó időjárást szerettem volna, de ezt dobta a gép. Pénteken lepárásodott az első szélvédőnk, sokat nem láttunk az gyorsaságiból. Talán mondhatom azt, hogy ez volt az egyetlen kalandunk. A szombati nap már nagyon tetszett, hozzászoktunk a körülményekhez és az autó is hibamentesen teljesített.

Az idei tervekről beszélnél a portálolvasóknak?

- Cél a Rally Legend San Marino-ban. 2017-2018-as években versenyeztünk ott és elmondhatom, hogy szenzációsan jó volt. Az ottani mezőny a pályák vonalvezetése és nem utolsó sorban a rengeteg nagyon jó fej néző a pálya szélén elmondhatatlan élmény. Kimaradt pár év és nagyon hiányzott, ezért Idén ott a helyünk. Leszerveztünk mindent, csak az október 10-i indulásra várunk.

Előfutóként néztétek-e az időtöket, hogy ha az éles mezőnybe nevezetek volna, hová is lett volna jó?

- Nagyon nem szerettem volna tudni, hogy mennyit kapok, mert nagyon nem jók még a fékútjaink és a gyors kanyarokban a tempónk is hagy rendesen kivetni valót maga után. Kértem is a Misit, hogy ne mondja, ha lehet, de a verseny vége felé rákérdeztem. Az Árpádtető-i gyorson Historic abszolút harmadik időre voltunk jók, de a Rally 2 mezőny elejétől nagyon sokat kaptunk.

Hogy muzsikált az autó, milyen gumikkal mentetek ki a gyorsokra?

- Az autó tökéletes volt, hibamentesen teljesített Pirelli gumikon. Külön meg szeretném köszönni a segítséget és az instrukciókat a Pirelli-s srácoknak.

Legközelebb hol láthatunk benneteket?

- Rally Legend, San Marino. Október 13-16. Nagyon várjuk.

Köszönettel tartozunk partnereinknek: Amon-Ré 98 Kft-nek, aki a Magyarországi belföldi fuvarozásban vállal nagyobb szerepet, Cool-Expert Kft, aki hűtött árufuvarozással foglalkozik nemzetközi szinten, Ireg-Transz BT-nek, aki a Magyarország - Olaszország vonalon meghatározó a fuvarozásban, és szállításban és a SFF Automotive Hungary Kft-nek, aki művészi szinten végzi gépjárművek felújítását és egyedivé alakítását.

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok