Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Február 26. 13:45, hétfő | PR

A szem védelmére szolgál az asztali lámpa

A szem védelmére szolgál az asztali lámpa

Nemcsak szebbé varázsolja a helységet, ha több fényforrás van benne, de az egészségünkre is jó hatással van. A hangulat javítása mellett a szemünknek sem árt, ha nemcsak fentről kapjuk a világítást.

Feldobja a szobát, ha többféle világítási módot is használunk. Akár csak a megvilágítással ‘berendezhetjük’ bulihelyszínnek ugyanazt a szobát, ahol nappal dolgozunk, tanulunk.
Külön művészet, hogy egy fehér színtartományba tartó, natúr megvilágítással mennyire rendezettnek mutathatjuk ugyanazt a teret, amelyet bohémmé varázsolhatunk kis helyi fényekkel - különösen, ha azok színesek.

Főleg tél végén segít a sok fény

Érdemes változatosan használni a lehetséges fényforrásokat, hogy kihasználhassuk a tér adta lehetőségeket. Amíg tart a tél, és nem kapunk elég napfényt, csodákat tehet, ha ötletesen játszunk a megvilágítással.

A szemünk épségét is megóvjuk, ha a megfelelő lámpákat helyezzük el a megfelelő helyeken. Biztos mindenki észrevette már, egy amolyan ‘klasszikus’ neoncső alatt egy idő után káprázik a szeme. Amennyiben nem jó a világítás - annak minősége, erőssége - az megviseli a szemünket. Ha csak a plafonról kapunk világítást, erőltetve kell néznünk, amikor számítógépen dolgozunk vagy olvasunk. Egy jó asztali lámpa beszerzése ilyenkor gyakorlatilag elengedhetetlen.

Támogassuk meg a látványt hangulatfénnyel

Az, ha a képernyőre szegezzük a szemünket, nem teljesen természetes a testünknek. Mégis sokaknak ez a napi munkájához tartozik, sőt, még este is folytatják azt a tevékenységet, mikor mondjuk sorozatot néznek az éjszakába nyúlóan.
Érdemes a legkurtábbra szabni a képernyő előtt töltött időt, a szem erei ugyanis összeszűkülnek a monitor nézésétől. A telefon kijelzőjét még kevésbé szereti a szemünk, főleg a kis betűk okoznak túl nagy megterhelést.

Megtámogathatjuk a látásunkat, ha a monitor közelébe, annak háta mögé kisebb fényforrásokat helyezünk el. Természetesen nem a legerősebb égőt kell beállítanunk, csak gyengébb fényeket, amelyek tompítják a ‘világító kockába’ való nézés kellemetlen hatásait.

Aki este, sötétben olvas vagy tabletezik, kattintson fel ilyenkor egy kislámpát, amely a látóterében teremt egy kis plusz fényt. Egy hangulatlámpa is bőven elegendő, hiszen nem kell precíz megvilágítást adnia.

Az irányított fény jól jön az esti munkához

Sokaknak van olyan hobbijuk, amely kicsit kikapcsol a digitális világból, és pihentet - például ilyen a mandala színezés, vagy az újra nagyon trendi horgolás, varrás.
Ügyeljünk arra, hogy a szemünkre ne legyenek károsak ezek a tevékenységek. Egy erős asztali lámpa a megfelelő fényt adja, ha be kell fűznünk a cérnát a tű fokába, vagy rá kell illesztenünk a kapcsot a készített ékszer végén a drótra.
A mozgatható karral rendelkező lámpa fejét oda irányíthatjuk, ahová szükséges, és máris pihentető megvilágítást kapunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Március 01. 10:23, péntek | PR

Hogyan rendezd be lakásodat vintage stílusban?

A vintage lakberendezési stílus az elmúlt években megtartotta népszerűségét. Ezen stílust az antik bútorok, a régi időket idéző dekoráció és a romantikus, természetes összkép jellemzi legjobban.