Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Március 11. 11:42, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

A TEK lezáratta a Sándor-palota előtti Szent György teret

A TEK lezáratta a Sándor-palota előtti Szent György teret

A Terrorelhárítási Központ (TEK) biztonsági intézkedésként lezáratta a Sándor-palota előtti Szent György teret. Civilek hétfő estére a téren álló Köztársasági Elnöki Hivatal épülete elé szerveztek demonstrációt, hogy Áder János köztársasági elnököt arra kérjék, ne írja alá az - Országgyűlés által addig várhatóan elfogadott - alaptörvény negyedik módosítását.

A TEK honlapján közzétett "személy- és létesítménybiztonsági intézkedés" értelmében március 8-ától legkésőbb március 16-án éjfélig lezárják a köztársasági elnök hivatala előtti Szent György tér teljes területét, továbbá több környékbeli utcát és közterületet.
A március 7-én hozott intézkedést a TEK azzal indokolta, hogy az említett időszakban a Sándor-palota épületében és a lezárt területeken "több, védett személyek részvételével megtartott (...) program kerül megrendezésre, beleértve a március 15-ei nemzeti ünnepsorozat előkészítését is".
Az intézkedést aláíró Hajdu János TEK-főigazgató arra kérte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vezetőjét, valamint a Készenléti Rendőrség parancsnokát, hogy az intézkedést "további indokolt mértékű ideiglenes forgalomkorlátozási, közrendvédelmi, bűnmegelőzési és objektumvédelmi intézkedéssel egészítse ki".
Pénteken Az alkotmány nem játék! elnevezésű, civilek által szervezett fővárosi, Alkotmány utcai demonstráció után a tüntetők egy része az Alkotmánybíróság elé vonult. A rendezvény végén bejelentették: a tiltakozást hétfőn a Sándor-palotánál folytatják annak érdekében, hogy az államfő ne írja alá az alaptörvény módosítását.
Hétfő délelőtt a "Ne írd alá, János - Tiltakozás az Alaptörvény 4. módosítása ellen!"- elnevezésű Facebook-oldalon is a Sándor-palotához hívják estére a tiltakozókat.

Címkék: tüntetés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.