Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Augusztus 19. 08:12, péntek | Helyi
Forrás: Ónodi Árpád

A tengeren túlról is érkeztek a III. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozóra

A tengeren túlról is érkeztek a III. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozóra

Kiskunfélegyháza harmadik alkalommal látta vendégül az ország és a világ oldalkocsis motorosait és az érdeklődőket.

A hétvégén rendezett III. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozón rendkívüli meglepetés volt a szervezők számára, hogy idén már nem csak Európa majdnem összes országa képviseltette magát Litvániától Spanyolországig, Angliától Erdélyig, hanem a kontinensen túlról, a Kanári Szigetekről, Ausztráliából és Floridából is érkeztek az alföldi kisvárosba a különleges találkozóra. A hazai veteránosok is kitettek magukért, ugyanis a regisztráció alapján 12 szervezet és klub képviseltette magát a három napos rendezvényen kisebb, nagyobb csoportokban elsősorban oldalkocsis és szóló motorokkal egész Magyarország területéről. A legmesszebbről érkező motorosoknak járó kupát két, hatvanas évei közepén járó úriember nyerte, akik egyenesen Ausztráliából látogattak hozzánk egy öreg oldalkocsis MZ-vel, amelyet a repülőgépről leszállva Észak-Németországban vásároltak. Hasonló cipőben járt a Floridából érkező úriember is, aki Németországba udvarol és párjával valamint kutyájával együtt lelátogatott egy oldalkocsis BMW-vel a találkozóra. Külön díjat kapott még egy litván hölgy, aki kislányával kettesben érkezett Kaunas-ból egy hatalmas fehér oldalkocsis BMW-vel. Szintén említésre méltó, hogy Angliából, Spanyolországból és a Kanári Szigetekről is érkeztek motorosok a kiskunfélegyházi találkozóra több ezer kilométert megtéve.
A kiváló baráti és ünnepi hangulat mellett a "szakmázásra" is adódott lehetőség bőven, hiszen magyar és külföldi kiállítókban és különleges járművekben bővelkedett a találkozó. Külföldi kiállítóink 4 érdekes oldalkocsis motorral voltak jelen a találkozón. A német MOTEK oldalkocsi manufaktúra, a holland Tripteq oldalkocsigyártó, az idén 30 éves Oldalkocsigyártók és Importőrök Szakmai Szövetsége Németországból, valamint az Angliai Oldalkocsis Szövetség elnöke is prezentálták a találkozó talán legkülönlegesebb motorjait.
A III. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó a szakmai beszélgetések és kiváló esti koncertek mellett bőven kínált családi, turisztikai és kulturális programokat is. A csütörtök is vezetett oldalkocsis és motoros túrával indult idén Pálosszentkút Kegyhelyre, a délután hagyományosan a gyerekeké volt az ALMA zenekar koncertjével és gyermekmotoroztatással. Pénteken a Tőserdei Kultúrművek, a Harmincházas Pálinkaváros volt az úticélja a vezetett túrának, délután pedig elkezdődött a kiállítók bemutatója a találkozó színhelyén, valamint a csütörtöki szeles idő miatt elmaradt meglepetés ejtőernyősugrást is be tudta pótolni a gyerekek legnagyobb örömére a Tandemzóna. Pénteken egy izgalmas és vicces képes úti beszámolót is hallhattunk az Oldalkocsis Betyároktól, akik körbejárták Európát és a Kaukázust egy oldalkocsis Jawa-val. A szombat délelőtt Kiskunfélegyháza nevezetességeinek csoportos bemutatásával és polgármesteri köszöntővel kezdődött. Délután a hagyományos közönségszavazásos oldalkocsis szépségversenyhez, amelyet idén holt versenyben egy gyönyörű oldalkocsis Pannonia TLT és egy monumentális katonai Ural nyert, az épített motorok versenye is csatlakozott, amelyet egy trike nyert érzékeltetve a három kerék szerelmeseinek komoly létszámelőnyét a szavazók között. A késő délutáni oldalkocsis és motoros felvonulás egy remek extrem enduro bemutatóba és oldalkocsis kaszkadőrshow-ba torkollott az egyetlen magyar, nem mellesleg kiskunfélegyházi oldalkocsis kaszkadőr csapat, az Izs-Team bemutatójával, amelyre több ezer fős tömeg gyűlt össze a városi Sportcsarnok parkolójában. Ezt követően hagyományos magyar motorosjátékokra került sor a színpad előtt a találkozón, amelyet rendívül nagy érdeklődés és nevetés övezett a külföldi résztvevők részéről is. Az esti programokon legnagyobb létszámmal Lord Bishop, egy new-yorki színes bőrű énekes-gitáros zenekarának koncertjén tombolt a közönség.
Tisztelettel köszönjük minden támogatónknak és a résztvevő vendégeknek, hogy idén is fontosnak tartották emelni Magyarország eme egyedi, szakmai körökben már külföldön is ismert és elismert rendezvényszínfoltjának színvonalát. Külön köszönetünket szeretnénk kifejezni Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának kimagasló támogatásáért, az önkormányzati alkalmazottak végtelenül segítőkész és konstruktív hozzáállásáért valamint a város lakosságának tiszteletteljes türelméért.

Jövőre ismét találkozunk 2017 augusztus 10-től 12-ig a IV. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozón Kiskunfélegyházán!

Ónodi Árpád

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.