Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Augusztus 07. 14:17, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

A tengerhez vagy a fedett fürdőkbe menekültek a nyaralók

A tengerhez vagy a fedett fürdőkbe menekültek a nyaralók

A wellnessfürdők és a fedett strandok a nyertesei a tartós rossz időnek a Balatonon.

Sok vendég hazautazott, vagy lemondta, esetleg halasztotta nyaralását. A parti büféseknél már behozhatatlan a kiesés: vannak, akik - bevétel híján - az alkalmazottat is kénytelenek elküldeni.

Kihaltak a strandok a Balaton-parton. Még sétálni is csak kevesen merészkedtek a tópartra az elmúlt hetekben Siófokon. Az őszi idő legnagyobb vesztesei a parti büfék.

Az egyik part menti szállodában a főszezon ellenére lehet még szabad szobát találni. Sokan visszamondták a foglalást, van, aki úgy döntött: inkább rövidebb időre, de a tengerhez megy nyaralni a Balaton helyett.

A rossz idő elől a fedett fürdőkbe menekültek a nyaralók. A siófoki Galérius Fürdőben az utóbbi hetekben szinte végig telt ház volt.

„A fürdő maximálisan 485 vendéget tud beengedni, ebben az időszakban csúcsot döntöttünk, mert 1260 fő volt 1 nap alatt a vendéglétszámunk” – számolt be Kompa Zsoltné, a Galérius Fürdő ügyvezetője.

A balatoni szezonból már csak három hét van hátra. A vendéglátósok azt mondják: nincs esélyük arra, hogy a 18-20 százalékos bevételkiesést behozzák. Az előrejelzések nem túl biztatóak. A meteorológusok szerint az igazi, hosszabb ideig tartó kánikulára jövő nyárig várni kell. (pr)

hírTV

Címkék: balaton

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.