Városlista
2021. június 21, hétfő - Alajos

Hírek

2021. Június 08. 16:55, kedd | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

A Transzfogarasi Havasoktól az Íjászatig

A Transzfogarasi Havasoktól az Íjászatig

„ A cél, (…) sokszor maga az út, de csak ha nem céltalan; s minden célból, ha valóban cél volt, midig új vezet tovább. „ - Rónay György költő.

2018. nyarán egy apró baráti társaság öt motorral elindult, hogy bejárja Erdély legendás motoros útjait, többek között a Transzalpina és a Transzfogarasi utakat. Ezen a héten a motorozás mellett egyre többet beszélgettünk az íjászatról is Balanyi Sanyival. Hazatértünk után rövidesen elérkezett a Koppányok 38. saját rendezésű versenye, mely a Félegyháza központjában került megrendezésre, és ahol az érdeklődők számára felállítottunk egy 22. pályát, ahol a versennyel egy időben ki lehetett próbálni az íjászatot. Mit ad Isten, a 22-es pálya kitartó lövője lett, a motoros Balanyi Sándor. Azóta le sem tette az íjat, rátalált a számára legtesthezállóbb kategóriára, a vadászreflex íjra. Sanyi szorgalmasan edz, részt vesz minden munkában, és versenyengedéllyel rendelkező aktív versenyzőnk. Hosszú úton keltettük fel az érdeklődését, és azóta is járja az utat motorral is és az íjával is országszerte, hogy az előtte álló célból mindig a legjobb eredményt hozza ki. Az elmúlt hétvégén, 2021. június 05-én is versenyen volt Sanyi és még a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület további 9 tagja, akik közül ketten kísérők voltak. Az Újszentiváni Íjász Egyesület szervezte a Dél-Alföldi Régió 2021-es Történelmi versenysorozat harmadik fordulóján vettünk részt Újszentivánon. Mondhatjuk, hogy az igazi nyár első napja virradt ránk ezen a reggelen. Egész nap szikrázó napsütésben volt részünk. Egy körben 24 célt kellett végig lőni, 3D, lőlapos és ügyességi célok voltak egyenlő arányban.

A következő eredmények születtek:

Vadászreflex íjjal:

  • Zoboki Csenge kadett korcsoportban első,
  • Balanyi Sándor felnőtt korcsoportban második,
  • Tamáskovics Gyula senior korcsoportban első,
  • Dinnyés Gyula senior korcsoportban harmadik helyezést ért el.

Modern pusztai íjjal:

  • Bicskeiné Csányi Mária senior korcsoportban második,
  • Kövecses Zsuzsanna senior korcsoportban ötödik helyezett,
  • Szólya Imre felnőtt korcsoportban harmadik helyen végzett.

Ugyanezen a napon, június 5-én Patyi Norbert Monorierdőre utazott, az Erdei Íjászok második örömíjász versenyére. A megmérettetést sok ügyességi, mozgó, és lengő cél jellemezte. Nagy kihívás volt Norbinak a verseny mely hatalmas létszámmal, 200 fővel zajlott. Harcosokhoz méltó küzdelemmel, felnőtt férfi kategóriában, modern pusztai íjjal, Patyi Norbert a nyolcadik helyen végzett.

Kis Mónika
Koppány íjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 21. 10:45, hétfő | Helyi sport

Három országos bajnoki cím!!!

A Magyar Triatlon Szövetség június 19-én, szombaton rendezte meg a 2021-es év Tereptriatlon Országos Bajnokságát Balassagyarmaton, ahol a kiskunfélegyházi 3K Sportklub triatlonistái is rajthoz álltak.

2021. Június 17. 21:46, csütörtök | Helyi sport

Koppány Íjászok a kisnánai várban és a Potyka-tónál

„Az eskü második szakasza így hangzott: Hogy ami jószágot csak fáradalmaik árán szerezhetnek, mindegyiküknek része legyen abban.” – Anonymus: Gesta Hungarorum-

2021. Június 14. 15:18, hétfő | Helyi sport

Remek küzdelmek, színvonalas mérkőzések zajlottak a hétvégén

Idősebb Besze László emlékére Kiskun Kupa nemzetközi meghívásos birkózóversenyt rendeztek 2021. június 12-én, szombaton a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban, melyre 316 versenyző nevezett.

2021. Június 08. 15:42, kedd | Helyi sport

HetvenHét – A negyedik próba