Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. November 15. 13:58, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu

A valaha volt legizgalmasabb Lamborghini

A valaha volt legizgalmasabb Lamborghini

A Lamborghini szerint az Aventador Roadster a csúcsok csúcsa. Kemény tetőt kapott az autó.

Kemény tetővel kerül piacra a Lamborghini Aventador nyitott változata. A mindössze hatkilós elem a gyártó szerint „néhány másodperc alatt” levehető kézzel, teljes egészében karbonszálas anyagból készült. Állítólag masszívabb, mint ha titánból készült volna, miközben jóval könnyebb.

A nyitott Aventador a zárt változathoz hasonlóan a 6,5 literes V12-es motort kapta, a 700 lóerős teljesítmény is változatlan. Az olaszok nem egyszerűen lenyesték az autó tetejét, figyeltek arra is, hogy egyedi maradjon a formaterv. A motor vadonatúj burkolatot kapott, a hátsó oszlopokat a szükséges extra merevítések miatt újratervezték.

A start-stopos, hengerlekapcsolós, hétfokozatú automata váltóval párosított V12-es három másodperc alatt gyorsítja százas tempóra a kabriót, az elérhető végsebesség 349 km/óra. A Roadster egyedi, 20 és 21 colos felnikkel rendelhető, ezek tíz kilóval könnyebbek az alapváltozathoz elérhető felniknél. Az autó alapára – adók nélkül – 300 ezer euró (85 miilió forint).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.