Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Február 02. 14:15, hétfő | Helyi
Forrás: - szerk. -

A városért imádkoztak

A városért imádkoztak

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén tartottak szentmisét Kiskunfélegyházán ma (február 2-án) a Sarlós Boldogasszony templomban.

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén tartottak szentmisét Kiskunfélegyházán ma (február 2-án) a Sarlós Boldogasszony templomban. A hagyományoknak megfelelően ezen a napon a város vezetői és a város népe együtt imádkozik Kiskunfélegyházáért. Levéltári adatok szerint, már az 1800-as években is tartottak szentmisét a városért, a hagyományt a rendszerváltás után elevenítették fel újra.

A délelőtti szentmisén a résztvevők Isten áldását kérték a városra, Boldogságos Szűz Mária anyai oltalmát annak minden lakójára. A misén, a város vezetésével közösen, megemlékeztek arról is, hogy Kiskunfélegyháza 241 éve kapott mezővárosi címet.

A mai alkalom egyben hálaadás is volt a Constantinum óvoda 20. születésnapja alkalmából, ami azt jelzi, hogy Isten szolgálatára és szeretetére nem csak példával, hanem áldozatos munkával és tanítással, a gyermekekről való gondoskodással is rá lehet szolgálni, így a mai ünnep mindenki számára családi, városi, egyházközségi ünnep – mondta el Talapka István címzetes apát. A szentmisén résztvevő szerzetesek számára különleges az idei esztendő, hiszen Ferenc Pápa a 2015. évet a szerzetesek évének nevezte ki. Azt ajánlotta, hogy minden egyházmegyében legyen egy közös ünneplés a szerzetesekkel. A Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye szerzeteseit a mai napon Kiskunfélegyházára várták erre a közös ünnepre. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskemét érseke ünnepi áldozatát a papsággal együtt mutatta be. Gyertyát szenteltek, a szerzetesek fogadalmának megújításakor pedig meggyújtották ezeket. Az érsek atya a szentmise alkalmával nyitotta meg a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegyében a megszentelt élet évét.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: