Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. Május 01. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

A vese gyógynövényei: a csalán, a zsurló és a többiek

A vese gyógynövényei: a csalán, a zsurló és a többiek

Azt mindenki tudja, hogy vese egy fontos szerv és a kiválasztásért felelős.

Segít a méreganyagok eltávolításában, a só- és vízháztartásban, ezenkívül a szervezet alkalmazkodó képességéért, a belső egyensúlyért - azaz a homeosztázisért - is felelős. Azt már kevesen tudják, hogy szerepe van a vérnyomás szabályozásában is. Szinte elengedhetetlen, hogy gondoljunk az egészségére.

Még tovább is tudjuk sorolni a vese meglepő és fontos feladatait: a D-vitamin előállítását például a májjal együttesen végzi.

Nemcsoda, hogy két vesénk is van, jól jön belőle a tartalék! Szerencsére, ha az egyikkel probléma van, a másik átveszi a feladatokat és egy vesével is lehet teljes értékű életet is élni. Csak jobban kell vigyázni rá. Persze a legideálisabb az, ha mind a kettő jó egészségnek örvend, és ehhez a következő gyógynövények is hozzájárulnak.

Cickafark
A cickafark tea női problémák mellett a vesére is jó hatással van. Kálium tartalma támogatja a vese működését.

Zsurló
A mezei zsurló az egyik legfontosabb gyógynövény, ha a veséről van szó. Vízhajtó hatása segíti a kiválasztást, akár a vesekő és a vesehomok elhajtásában is segíthet.

Aranyvessző
Az aranyvessző felfázás esetén is segítségünkre lehet, remekül átmossa a vesét, így gyorsabban távoznak a méreganyagok, baktériumok is.

Kisvirágú füzike
Ha veséről van szó ez a gyógynövény mindenható. Gyakorlatilag alig van olyan veseprobléma, amire ne vethetnéd be. A vizeletcsepegéstől a vesegyulladásig sok minden ellen jó lehet.

Csalán
Vizelethajtó és vértisztító hatása miatt szokták javasolni veseproblémákra is. Ezenkívül a reumások jól ismert gyógynövénye.

Mivel a vese gyógynövényei általában jó vízhajtó hatással rendelkeznek, ezért célszerű őket reggel illetve délben fogyasztani. Egy, maximum 3 három csésze javasolt belőle, és a kúrát legfeljebb 6 hétig folytassuk.

Címkék: kiválasztás, vese

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.