Városlista
2023. június 5, hétfő - Fatime

Hírek

2023. Március 22. 08:24, szerda | Helyi
Forrás: naptarak.com

A víz világnapja – március 22.

A víz világnapja – március 22.

Minden évben március 22. napja a víz világnapja. A víz világnapja 2023-as évének mottója: “Gyorsítsd fel a változást”.

Ez azt jelenti, hogy mielőbbi cselekvésre van szükség a víz védelmében és fenntarthatósága érdekében.

A víz világnapja fontos alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet a víz értékére és védelmére. A víz nemcsak az emberi élet alapja, hanem a természet sokszínűségének és szépségének forrása is. A víz világnapján vegyük észre a víz különböző formáit és tulajdonságait, valamint azt, hogy hogyan takarékoskodhatunk vele és óvhatjuk meg a szennyeződéstől.

Ünnepeld velünk a víz világnapját! Íme néhány gyermekbarát tipp:

  • Kirándulj el egy vízpart közelébe! Nézd meg, hogy milyen állatok és növények élnek a vízben vagy mellette. Figyeld meg, hogy hogyan változik a víz színe, formája és mozgása az időjárás hatására.
  • Nézz meg egy rövid filmet, rajzfilmet vagy olvass el egy mesét gyermekednek, unokádnak a vízzel kapcsolatban! A filmek segítenek abban, hogy jobban megértsd a víz fontosságát és veszélyeztetettségét. A mesék pedig elvarázsolnak téged a víz csodálatos világával.
  • Legyél te is hős! Mentsd meg a tiszta vizet! Ehhez nem kell mást tenned mint betartani néhány egyszerű szabályt: ne pazarold feleslegesen a vizet (pl. ne hagyd folyni amíg fogat mosol), ne önts ki szennyezőanyagot a mosdókagylóba (pl. ne önts le olajat vagy vegyszert), használj olyan termékeket amelyek nem ártanak a víznek (pl. biológiailag lebomló mosószer). Ha ezeket betartod akkor nemcsak a víznek teszel jót, hanem magadnak és a környezetednek is.

A víz az élet forrása és mindannyiunk felelőssége, hogy megóvjuk és tiszteljük. A víz világnapja erre emlékeztet minket és arra buzdít, hogy mielőbb változtassunk szokásainkon a víz védelmében.

(Forrás: naptarak.com)

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 04. 08:41, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2023. június 4. - Szentháromság vasárnapja

2023. Június 04. 08:40, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2023. június 4. - Szentháromság vasárnapja

2023. Június 03. 20:05, szombat | Helyi

Eszes Hunok

Az elmúlt hetekben „II. András kora”- címmel regionális történelemversenyt rendeztek a Dózsa György Általános Iskolában.

2023. Június 03. 20:01, szombat | Helyi

Nem titok a szép eredmény

A TITOK Oktatásszervező Bt. által szervezett országos, német levelező versenyen nagyon szép eredmények születtek.