Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Március 22. 08:24, szerda | Helyi
Forrás: naptarak.com

A víz világnapja – március 22.

A víz világnapja – március 22.

Minden évben március 22. napja a víz világnapja. A víz világnapja 2023-as évének mottója: “Gyorsítsd fel a változást”.

Ez azt jelenti, hogy mielőbbi cselekvésre van szükség a víz védelmében és fenntarthatósága érdekében.

A víz világnapja fontos alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet a víz értékére és védelmére. A víz nemcsak az emberi élet alapja, hanem a természet sokszínűségének és szépségének forrása is. A víz világnapján vegyük észre a víz különböző formáit és tulajdonságait, valamint azt, hogy hogyan takarékoskodhatunk vele és óvhatjuk meg a szennyeződéstől.

Ünnepeld velünk a víz világnapját! Íme néhány gyermekbarát tipp:

  • Kirándulj el egy vízpart közelébe! Nézd meg, hogy milyen állatok és növények élnek a vízben vagy mellette. Figyeld meg, hogy hogyan változik a víz színe, formája és mozgása az időjárás hatására.
  • Nézz meg egy rövid filmet, rajzfilmet vagy olvass el egy mesét gyermekednek, unokádnak a vízzel kapcsolatban! A filmek segítenek abban, hogy jobban megértsd a víz fontosságát és veszélyeztetettségét. A mesék pedig elvarázsolnak téged a víz csodálatos világával.
  • Legyél te is hős! Mentsd meg a tiszta vizet! Ehhez nem kell mást tenned mint betartani néhány egyszerű szabályt: ne pazarold feleslegesen a vizet (pl. ne hagyd folyni amíg fogat mosol), ne önts ki szennyezőanyagot a mosdókagylóba (pl. ne önts le olajat vagy vegyszert), használj olyan termékeket amelyek nem ártanak a víznek (pl. biológiailag lebomló mosószer). Ha ezeket betartod akkor nemcsak a víznek teszel jót, hanem magadnak és a környezetednek is.

A víz az élet forrása és mindannyiunk felelőssége, hogy megóvjuk és tiszteljük. A víz világnapja erre emlékeztet minket és arra buzdít, hogy mielőbb változtassunk szokásainkon a víz védelmében.

(Forrás: naptarak.com)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.