Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Március 12. 17:56, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Adalékanyagmentes iskolaévek

Adalékanyagmentes iskolaévek

Kötetlen baráti beszélgetés útján ismerkedtek a szülők a Waldorf intézmények oktatási rendszerével ma (március 12-én) 17:00 órától a Művelődési Központban.

Kötetlen baráti beszélgetés útján ismerkedtek a szülők a Waldorf intézmények oktatási rendszerével ma (március 12-én) 17:00 órától a Művelődési Központban.

Feketéné Csikós Szilvia a Kiskunfélegyházi Waldorf Intézmény vezetője köszöntötte az érdeklődő anyukákat, apukákat és az intézményben dolgozó óvónőket, tanárnőket, illetve a Kecskeméti Waldorf Iskolából érkező vendégeket.

A rendezvény célja az intézmény oktatási rendszerének teljes körű megismertetése a szülőkkel. Illetve a felmerülő kérdések megválaszolása.

Sajnos városunkban nincs igazán elterjedve még a Waldorf oktatási rendszer, épp ezért a szülők nem tudnak pontos információkat beszerezni az intézménnyel kapcsolatban. Egy anyuka felszólalásában elmondta, hogy a legpontosabb és legszélesebb körű információt az Internetről szerezte be, majd ezt követően kereste fel Félegyházán a Waldorf Intézményt, hogy további kétségeit eloszlassa az új irányvonalat képviselő oktatást illetően. Hiszen valljuk be elég furcsán és kétkedve fogadjuk azt, mikor a megszokott, merev szabályokhoz ragaszkodó hagyományos állami iskolák mellett párhuzamba hozzuk a Waldorf Iskolát a maga családias környezetével és barátságos, játszva tanításával. Vajon így is megtanítható egy gyermek? - merül fel sokunkban a kérdés.

A rendezvényen megjelentek számára ez már nem kérdés. Igaz óriási különbség van abban, ahogy a Waldorf Intézmény tanárai a tudást közvetítik, de a végeredmény ugyanaz lesz, mint a hagyományos állami iskolában szerzett tudás. Illetve mégsem! A Waldorf Iskolában a tudás szomjúságát próbálják a gyermekekben életre kelteni, hiszen mindenki a saját példáján tudja, hogy amit meg KELL tanulni, abból nem lesz elmélyülő, maradandó tudás. Amit azonban mi saját magunk szorgalmából akarunk megtanulni, abból keletkezik az egész életre szóló, valódi tudás.

A Waldorf Iskolák kulcsmondata: "Tanulni jó!"

De nem csak a leendő elsősök szülei kaphattak információt az iskoláról, hanem az óvodás korú gyermekek beíratásához is nyújtottak segítséget a pedagógusok, például a napirend elmondásával, vagy épp azzal, hogy az óvónő konkrétan elmesélte hogyan zajlik egy-egy foglalkozás.

Végül akiben a baráti beszélgetést követően is merültek még fel kételyek, azoknak még mindig ott a lehetőség, hogy részt vegyen egy-egy foglalkozáson, ahol megtekintheti csemetéje viselkedését egy Waldorf-os közegben, és biztos eloszlanak a kétségek az intézmény oktatási stílusát illetően. És kilépve a foglalkozásról elmondhatja a kedves szülő is, hogy "TANULNI TÉNYLEG JÓ!"

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: