Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. December 19. 15:55, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Adventi körkép régiónkból

Adventi körkép régiónkból

Kíváncsiskodva körbejártuk régiónk településeit, falvait karácsonyi motívumokat kutatva. Cikkünkből és a melléklet fotókból ízelítőt láthatnak, hol miképpen készülődnek a z év legszebb ünnepére.

Kunszálláson pompás karácsonyfa és adventi koszorú ékesíti a Polgármesteri Hivatallal szemközti teret. Az út felett és a hivatal épületén is fényfűzér ontja fényeit.

Fülöpjakabon a falu központjában szintén találunk karácsonyfát és adventi koszorút is. A faluba beérve pedig az út felett szintén egy pompásan kivilágított karácsonyi fényfűzér hirdeti az elkövetkező ünnepet.

Bugacon a nyáron még teknősökkel teli díszkút van felékesítve adventi koszorúként, mellette pedig szorgos kezek munkáját dícsérő Betlehem látható.

Alsómonostoron tavaly még találtunk egy óvodások által papírdíszekkel felöltöztetett karácsonyfát, idén még mezítelenül meredt az ég felé a kis fenyő. De a falu elején az út felett világító dísz jelzi a karácsony közeledtét.

Jászszentlászlón a falu központjában gyönyörű díszbe öltözött óriási fenyőfát találunk és a Betlehem előtt is sokan megállhatnak megcsodálni a remekművet.

Petőfiszálláson az emlékpark szinte tündököl. A kis Betlehem éjjel kivilágítva gyújtja meg a szívekben is a szeretet lángjait. A szalmabálák ötletesen egy-egy gyertyát képviselnek az adventi koszorúból és ez még különlegesebbé teszi az összképet. Az emlékpark kis fenyőfái pedig már ünneplőbe öltözve várják karácsony eljöttét.

Pálmonostorán a nyáron szüreti babának beöltöztetett szalmabálákból Mikulás született. Ügyes kezek remekműve az óriási piros ruhás, fehér szakállú öreg, aki a falu központját őrzi vigyázó szemeivel. Karácsonyfa nincs a faluban, de találtunk egy antennát pompásan felékesítve kövér galambokkal. Megérte a fotózást!

Gátéron végképp nem leltünk semmi karácsonyi motívumra. Tavaly egy pompás fenyőfát láttunk gyönyörűen feldíszítve. Idén lemaradtunk erről a látványról. Egyedül a benzinkúton találtunk egy szánon parádézó mikulást, de arra nagyon büszkék lehetnek az üzemeltetők, mert a főnök asszony keze munkáját dícséri.

Bokroson a nyugdíjas klub előtt látványos kis Betlehem vonzza a látogatókat.

Tiszaalpáron a központban találtuk meg a karácsony hírnökét, egy óriási adventi koszorút. Igazán látványos darab, sokan meg is csodálják a bevásárlási roham közepette.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.