Hírek
2015. Június 07. 14:00, vasárnap |
Bulvár
Forrás: - szerk. -
Agyvédő finomságok
Ahhoz, hogy jól vágjon az eszünk, szükségünk van bizonyos tápanyagokra. Ilyen a citikolin, egy a sejtekben található természetes anyag.
Ahhoz, hogy jól vágjon az eszünk, szükségünk van bizonyos tápanyagokra. Ilyen a citikolin, egy a sejtekben található természetes anyag. Ez segíti az agyszövetek fejlődését, részt vesz a memória és a kognitív funkciók szabályozásában, erősíti az idegsejtek közötti kommunikációt. Megtalálható a karfiolban és a földimogyoróban.
A kolin gátolja az agysejtek öregedését, és megakadályozza azoknak a kémiai folyamatoknak a lejátszódását központi szervünkben, amik a kognitív funkciók leromlását idézik elő. Jelentős mennyiségű kolint vehetünk magunkhoz, ha sok tojást eszünk.
Az áfonya magas koncentrációban tartalmaz antocianint, ami fokozza a szellemi teljesítményt, ugyanis segíti az idegek jelzéseit továbbítani az agyi központban.
Ezek érdekelhetnek még
2025. December 05. 07:38, péntek | Bulvár
37 milliárdos faluépítésbe kezd a magyar kormány Azerbajdzsánban
2025. December 01. 07:19, hétfő | Bulvár
Felkapcsolták a fényfüzért az Ország Karácsonyfáján
Az ünnepi gyertyagyújtás szimbólumaként felkapcsolták az Ország Karácsonyfáját díszítő fényfüzért a Kossuth téren vasárnap.
