Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Április 18. 07:13, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Alábecsüljük a gyümölcslevek cukortartalmát

Alábecsüljük a gyümölcslevek cukortartalmát

A legtöbb ember alábecsüli az „egészségesnek” hirdetett gyümölcslevek, turmixok cukortartalmának mennyiségét – erre a következtetésre jutott a Glasgow Egyetem által végzett tanulmány.

A kutatás keretében kétezer embert kérdeztek meg arról, mennyire becsülik a különböző italok kalóriatartalmát és az azokban található cukormennyiséget. Bár a szénsavas üdítőitalokban található cukormennyiséget túlbecsülték a megkérdezettek, azonban a turmixokban és gyümölcslevekben találhatót meglehetősen alábecsülték - számol be a BBC.

A csapat italfogyasztási szokásaikról is kérdezte a résztvevőket. Meglepő, de arra a következtetésre jutottak, hogy a legtöbben naponta 450 kalóriát visznek be szervezetükbe italokkal, ami az irányadó napi beviteli érték mintegy negyedét kiteszi.

Érdemes tehát a napi kalóriamennyiségbe az üdítőitalokat is beleszámolni, illetve a bennük található cukor mennyiségére odafigyelni, mert bármennyire is egészségesebbek a gyümölcslevek és a turmixok a szénsavas üdítőitaloknál, mégis nagy mennyiségű cukor található bennük.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.